Γερμανικά ΜΜΕ: Προπύργιο των Ισλαμιστών στην Ευρώπη οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου





«Γερμανική ‘Βελτ’: Οι Σαουδάραβες ριζοσπαστικοποιούν το Κοσσυφοπέδιο»




Ιούνιος 25, 2017. 23:35


«Με σαουδαραβικά χρήματα, το μέχρι πρόσφατα κοσμικό Κοσσυφοπέδιο, έχει μετατραπεί σε προπύργιο των Σαλαφιστών στην Ευρώπη», γράφει η γερμανική εφημερίδα ‘Die Welt’.




Η ριζοσπαστικοποίηση των Αλβανών μουσουλμάνων στο Κοσσυφοπέδιο,  που είναι η πατρίδα των περισσότερων μαχητών της τρομοκρατικής οργάνωσης του ‘Ισλαμικού κράτους’, είναι ένα από τα  κύρια θέματα του γερμανικού Τύπου, σημειώνει η «mkd.mk».



«Το κύριο προπύργιο του ISIS στα Βαλκάνια», είναι ο τίτλος της  δημοσίευσης της εφημερίδας «Die Welt» που αναφέρεται σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο, «το οποίο έχει τον μεγαλύτερο  κατά κεφαλήν αριθμό Ισλαμιστών μαχητών στην Ευρώπη, και σε αυτό το γεγονός, δηλαδή στην πρόσληψη και την αποστολή των υποστηρικτών  των ριζοσπαστών  στα πεδίο των μαχών, τον πρώτο ρόλο έχει η Σαουδική Αραβία, η οποία χρηματοδοτεί αυτούς τους υποστηρικτές».



Το άρθρο σημειώνει ότι εξάπλωση του Σαλαφισμού στο Κοσσυφοπέδιο προέρχεται από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη που στη δεκαετία του ’90, Βόσνιοι μουσουλμάνοι πολέμησαν ως τζιχαντιστές.
Κατόπιν, η Σαουδική Αραβία έχει δαπανήσει εκατομμύρια δολάρια για να μετατρέψει το κοσμικό Κοσσυφοπέδιο σε κέντρο και προπύργιο των Σαλαφιστών στην Ευρώπη.



Παρά την ποινικοποίηση της συμμετοχής των Κοσοβάρων σε πολεμικές συγκρούσεις άλλων χωρών  από την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, οι Αλβανοί  Ισλαμιστές πρωτοστατούν στις ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες της Μέσης Ανατολής, σημειώνει το δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr