Το State Department καλεί την Τουρκία να σεβασθεί τις θεμελιώδεις ελευθερίες




Η αμερικανίδα εκπρόσωπος αναφέρθηκε στους εκατοντάδες φυλακισμένους δημοσιογράφους και στους πάνω από δέκα φυλακισμένους βουλευτές στην Τουρκία


Ιούνιος 23, 2017. 21:42


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τη στόχευση των πολιτικών αντιφρονούντων στην Τουρκία, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ,  Χίθερ Νάουερτ (Heather Nauert), όπως δημοσιεύει το αρμενικό πρακτορείο ειδήσεων.




«Πρόκειται για ένα θέμα που ενδιαφερόμαστε και συνεχίζουμε να μιλάμε για αυτό με την κυβέρνηση», είπε η εκπρόσωπος.



Σχολιάζοντας τη φυλάκιση  των πάνω από 170 δημοσιογράφων και πάνω από δέκα βουλευτών στην Τουρκία, η Χίθερ Νάουερτ είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να πιέζουν για την ελευθερία του λόγου και την ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης.



«Πιστεύουμε ότι αυτό ενισχύει τη δημοκρατία και πρέπει να προστατευθεί, είτε είναι στην Τουρκία ή σε άλλες χώρες. Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε την τουρκική κυβέρνηση να σεβασθεί και να διασφαλίσει την ελευθερία της έκφρασης, τις δίκαιες δίκες, την δικαστική ανεξαρτησία και άλλα ανθρώπινα δικαιώματα και βασικά ζητήματα ελευθεριών», είπε.


(armenpress.am)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr