Η γαλλική αστυνομία θα ελέγχει τους μεθοριακούς σταθμούς της Αλβανίας




Ιούλιος 22, 2017. 22:36

Μονάδες της  γαλλικής αστυνομίας  θα αφιχθούν,  στις  αρχές Σεπτεμβρίουστην Αλβανία, για να βοηθήσουν τους Αλβανούς ομολόγους τους στον έλεγχο των συνοριακών διαβάσεων, προκειμένου  να αποφευχθούν περιπτώσεις παραβίασης των κανόνων της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών στο χώρο Σένγκεν.




Οι Γάλλοι αστυνομικοί θα βοηθήσουν την αλβανική αστυνομία να ελέγξει και να διακόπτει τα  ταξίδια των ασυνόδευτων παιδιών και να μειώσει τον αριθμό των ενήλικων Αλβανών πολιτών που ταξιδεύουν στη Γαλλία προκειμένου να ζητήσουν άσυλο, δύο φαινόμενα που απασχολούν εδώ και χρόνια τις γαλλικές αρχές.



Για το σκοπό αυτόν, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας,Ντιτμίρ Μπουσάτι και ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Γκερνάν Κολόμπο, υπέγραψαν διμερή συμφωνία.



Η Γαλλία έχει ένα μεγάλο αριθμό Αλβανών υπηκόων που ζητούν άσυλο και ένας σοβαρός αριθμός παιδιών που αφήνονται μόνα τους στους δρόμους, αναζητώντας την κρατική φροντίδα.
Οι πολίτες της Αλβανίας από τις 15 Δεκεμβρίου 2010 ταξιδεύουν στην ΕΕ χωρίς βίζα.
(sitel.com.mk)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr