Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Εκατοντάδες πτώματα του ‘Ισλαμικού κράτους’ σε ψυγεία στη Λιβύη (βίντεο)


Ιούλιος 23, 2017. 07:22

Επτά μήνες μετά τη νίκη των δυνάμεων της Λιβύης κατά των μαχητών του ‘Ισλαμικού κράτους’ στην παράκτια πόλη Σύρτη, εκατοντάδες πτώματα ξένων μαχητών, παραμένουν μέσα σε καταψύκτες, καθώς οι αρχές διαπραγματεύονται με άλλες κυβερνήσεις για να αποφασίσουν τι θα κάνουν με αυτά, λένε τοπικοί αξιωματούχοι.
Οι σοροί έχουν αποσταλεί στη Μισράτα, μια πόλη στα δυτικά, οι δυνάμεις της οποίας οδήγησαν τον αγώνα για τη νίκη κατά του ISIS στη Σύρτη τον περασμένο Δεκέμβριο.Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι υπάρχει δισταγμός από τις χώρες των θανατωμένων τρομοκρατών, στο να αναγνωρίσουν  ότι πολίτες τους πήγαν να πολεμήσουν με το ‘Ισλαμικό κράτος’ στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη. Αυτό αναφέρεται για την Τυνησία, το Σουδάν και την Αίγυπτο, «οι οποίες είναι επιφυλακτικές στην παραδοχή του αριθμού των πολιτών τους που πολέμησαν υπέρ του Daesh».Η εγκληματολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι περιμένει απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος διεξήγαγε συνομιλίες με ξένες κυβερνήσεις για την επιστροφή των σωμάτων των τρομοκρατών.
Το Daesh έχει πλέον νικηθεί στο κύριο οχυρό του, την ιρακινή πόλη Μοσούλη και βρίσκεται υπό πίεση στη βάση του στη συριακή πόλη Ράκκα.Μόνο στην Τυνησία, αξιωματούχοι αναφέρουν ότι περισσότεροι από 3.000 πολίτες πολεμούν ακόμη στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη. Οι Τυνήσιοι, οι οποίοι εκπαιδεύθηκαν σε ανταρτικά στρατόπεδα στη Λιβύη διενήργησαν δύο κύριες επιθέσεις με πυροβόλα όπλα σε ξένους τουρίστες το 2015 και έπληξαν την τουριστική βιομηχανία της Τυνησίας. (Αυτό καθιστά διστακτική την κυβέρνηση να παραδεχθεί, δημόσια,   ότι πολίτες της είναι τρομοκράτες του Ισλαμικού κράτους).


(reuters- ahram.org.eg)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: