Σλάβοι Σκοπίων :«Η αγάπη για την κατεχόμενη πατρίδα δεν είναι αλυτρωτισμός!»




Ο τίτλος από το δημοσίευμα.

«Κατεχόμενη» η Μακεδονία από τους Έλληνες, γράφει μακεδονιστής των Σκοπίων σε απάντηση  του 'περί αλυτρωτισμού' του ελληνικού ΥΠΕΞ 


Αύγουστος 20, 2017. 20:52


 Σκόπια.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τα Σκόπια για αλυτρωτισμό- γράφει ο  Σλάβος μακεδονιστής Τοντόρ Πετρόφ στην ιστοσελίδα του- επειδή ο πρόξενος των Σκοπίων χαιρέτισε κατά το παραδοσιακό πιν νικ  έχοντας ως φόντο τον εθνο-ιστορικό χάρτη της Μακεδονίας.




Στην πραγματικότητα - γράφει ο συντάκτης-  εκατοντάδες χιλιάδες Σλάβοι που ήταν στη «Μακεδονία του Αιγαίου» - στην πραγματική Μακεδονία δηλαδή-  εκδιώχθηκαν δια της βίας οι ίδιοι ή οι γονείς και οι παππούδες τους από τους Έλληνες κατακτητές, στη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-13, του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου 1914-1918, του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου 1939-1945 και του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα 1956-1949.


Χιλιάδες Σλάβων από τη «Μακεδονία του Αιγαίου» που είναι τμήμα της «Μακεδονίας» (της ψευδομακεδονίας, των Σκοπίων δηλαδή),   μετά τους Βαλκανικούς πολέμους, η κυβέρνηση της Αθήνας απέλασε στην Τουρκία και στη Βουλγαρία – στην Άγκυρα και στη Σόφια αναφέρεται η απέλαση αυτή,  ως ανταλλαγή πληθυσμών- . 


Έτσι εκατοντάδες (!) χιλιάδες Σλάβοι  ζουν σήμερα στην Τουρκία  και στη Βουλγαρία. Αυτοί οι Σλάβοι αν και έγιναν Τούρκοι ή Βούλγαροι στην ιδιότητα του πολίτη, ωστόσο διατηρούν τις μνήμες της πατρίδας τους τη Μακεδονία του Αιγαίου που είναι  τμήμα της «Μακεδονίας». Εξακολουθούν να έχουν μια νοσταλγία για αυτήν (μετά από έναν αιώνα και…)



Η κυβέρνηση της Αθήνας, μετά τους Βαλκανικούς πολέμους αποίκισε τη «Μακεδονία του Αιγαίου» (την ελληνική δηλαδή που τη θεωρούν τμήμα των Σκοπίων οι Σλάβοι – κατά τον Πετρόφ), με έποικους από την Τουρκία που είναι γνωστοί ως Ματζίροι ή Πόντιοι (Маџири или Понди)

Κατοίκησαν αυτοί, σε σπίτια που ανήκαν στους βιαίως εξορισμένους  Σλάβους  («Μακεδόνων» στο σλαβικό κείμενο). 

Σήμερα οι Ματζίροι ή Πόντιοι είναι μετανάστες στη «Μακεδονία του Αιγαίου» και εξακολουθούν να μιλούν τουρκικά, να διατηρούν τις πολιτιστικές παραδόσεις τους και τα έθιμα της Μικράς Ασίας και του Πόντου.


Επίσης, πέρα από τους βαλκανικούς πολέμους, η κυβέρνηση της Αθήνας παραχώρησε τις περιουσίες των βιαίως εξορισμένων Σλάβων σε μετανάστες από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες με μοναδικό σκοπό με τη μόνιμη εγκατάστασης τους και  στην αλλαγή του εθνικού χάρτη της Μακεδονίας, ώστε οι ‘αυτόχθονες’ Σλάβοι να γίνουν μειονότητα…

 
Ο συντάκτης του άρθρου θα σημειώσει πιο κάτω:

 «Αλυτρωτισμός δεν είναι η αγάπη για την πατρίδα τους, στην οποία η κυβέρνηση της Αθήνας διέπραξε γενοκτονία κατ’ επάγγελμα!»


Σύντομα, όλες οι ενώσεις των βιαίως εξορισθέντων ψευδομακεδόνων- Σλάβων, από το   τμήμα του Αιγαίου της «Μακεδονίας» θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση που θα αποφασισθεί  η στρατηγική έναντι των κυβερνήσεων των Σκοπίων και της Ελλάδας και της διεθνούς κοινότητας.


Οι αντιπροσωπείες των Σλάβων του τμήματος του Αιγαίου της «Μακεδονίας»,  θα ζητήσουν απευθείας συναντήσεις με τους προέδρους και τα κοινοβούλια και τις κυβερνήσεις των Σκοπίων και της Ελλάδας, του ΟΗΕ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον ΟΑΣΕ, την Ευρω-ατλαντική Ένωση, BRICS, για μια μόνιμη λύση για τις ανάγκες των δια της βίας εξορίστων Σλάβων  από το αιγαιακό τμήμα της «Μακεδονίας».
(mn.mk)
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr