Η Τουρκία έτοιμη να εισβάλει στην πόλη της Συρίας Αφρίν





«Συνεννόηση με Ρωσία και Ιράν για την Αφρίν»


Αύγουστος 19, 2017. 22:47


Η  Τουρκία έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για την επιχείρηση στη Βόρεια Συρία και βρίσκεται σε επαφή για αυτήν,  τόσο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο με τη Ρωσία και το Ιράν για να ετοιμασθεί το διπλωματικό έδαφος.




Στη διάρκεια της διαδικασίας της Αστάνα, διεξήχθησαν διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα και την Τεχεράνη για ζώνες χωρίς συγκρούσεις  καθώς και η επιχείρηση που θα εκτελεσθεί κατά των κουρδικών ομάδων YPG, είχε τεθεί  στο τραπέζι.


Πηγές ασφαλείας  δήλωσαν ότι το Ιράν και η Ρωσία συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση στην πόλη Αφρίν, που θα είναι ο πρώτος στρατιωτικός στόχος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μόσχα και η Ουάσιγκτον θέλουν να υποστηρίξουν την Τουρκία στην επιχείρηση που θα γίνει κατά της Αλ Νούσρα στην Ιντλίμπ.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία έχει διττή σημασία. Πρώτον θα εμποδίσει τους τρομοκράτες που δραπετεύουν από τη Ράκκα να ενισχύσουν  την οργάνωση της Αλ Νούσρα (Ταχρίρ αλ Σάμ)  και δεύτερον θα προβεί σε εκκαθάριση των τρομοκρατικών οργανώσεων στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με το Ιράν και τη Ρωσία, τόσο στην Αφρίν όσο και στην Ιντλίμπ.



Η Τουρκία έχει ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό τις προετοιμασίες για τη επιχείρηση στη βόρεια Συρία. 
Περισσότεροι από 7 χιλιάδες στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί, ενώ βαριά όπλα και πυρομαχικά έχουν τοποθετηθεί  στην περιοχή του Ευφράτη. Επίσης, ο ελεύθερος συριακός στρατός- προσκείμενος στον τουρκικό- με 20 χιλιάδες άτομα περιμένει οδηγίες για την επιχείρηση.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιχείρηση στοχεύει στην εκκαθάριση του YPG από το βόρειο τμήμα της Συρίας και θα αρχίσει αυτή από την Αφρίν και το Τελ Αμπιάντ.


Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι οι προετομασίες έγιναν για ταυτόχρονη επίθεση σε ορισμένα σημεία στο συριακό έδαφος.


Καθώς οι επαφές μεταξύ Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν συνεχίζονται, αναμένεται να φθάσει στην Άγκυρα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζαίημς Ματίς,  στις 23 Αυγούστου. 

Στις δηλώσεις που έγιναν,  αναφέρθηκε η εταιρική σχέση των δύο χωρών, η διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας με έμφαση στη ‘στρατηγική συμμαχία’ μεταξύ των δύο χωρών και οι ανησυχίες των ΗΠΑ για την ασφάλεια.
(karar.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr