Για Κούρδους: Η Βαγδάτη δεν θα ανεχθεί ένα ‘δεύτερο Ισραήλ’ στο βόρειο τμήμα του Ιράκ





Σεπτέμβριος 17, 2017. 22:13

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ιράκ, Νουρί αλ Μαλίκι, δήλωσε σήμερα ότι «η Βαγδάτη δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός δεύτερου Ισραήλ στο βόρειο τμήμα του Ιράκ», αναφερόμενος στο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας που έχει προγραμματίσει και οργανώσει ο πρόεδρος της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί.



Οι δηλώσεις του είναι έγγραφες από το γραφείο του και σε αυτές προσθέτει ότι το δημοψήφισμα δεν θα εξυπηρετήσει τον ιρακινό λαό,  ούτε τους Κούρδους και δεν είναι προς το συμφέρον των Κούρδων, αφού θα είναι άκυρο.


Σημειώνεται ότι η ιρακινή κυβέρνηση με αλλεπάλληλες δημόσιες αναφορές της, ζήτησε από τους Τούρκους και τους Άραβες που ζουν σε αμφιλεγόμενες περιοχές της κουρδικής περιφέρειας, να αντιταχθούν κάνοντας διαβήματα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα Ηνωμένα Έθνη, το Ηνωμένα Βασίλειο, την Τουρκία και το Ιράν.


Αντίδραση προήλθε και από τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Χαϊντάρ αλ Αμπάντι, που δήλωσε ότι η απόφαση του δημοψηφίσματος είναι αντίθετη με το Σύνταγμα και δεν αναγνωρίζεται το τελικό αποτέλεσμα. Επίσης, το ιρακινό κοινοβούλιο απέρριψε την πρόταση ‘περί δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία’ της κουρδικής περιφέρειας στο βόρειο Ιράκ.


(haberler.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr