Ντμίτρι Μεντβιέντεφ : Σημαντικός εταίρος της Ρωσίας η Κύπρος





Οκτώβριος 23, 2017. 21:27


Η Κύπρος είναι σημαντικός και αξιόπιστος εταίρος της Ρωσίας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Νμίτρι Μεντβιέντεφ, προσφωνώντας το απόγευμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη κατά την έναρξη της συνάντησης τους στη Μόσχα.

Ο Μεντβιέντεφ δήλωσε  πως θα υπογραφούν σημαντικά διμερή έγγραφα μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας κατά την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη, που αποτελεί, όπως ανέφερε, μια καλή ευκαιρία για να "συγχρονίσουμε τα ρολόγια μας, να ανταλλάξουμε απόψεις".


Ανέφερε πως υπάρχει επωφελής συνεργασία και μεταξύ των Κυβερνήσεων των δυο χωρών και μεταξύ των επιχειρηματιών τους, και πως αναπτύσσεται ενεργά και ο πολιτισμικός τους διάλογος, κάτι που "είναι μεγάλη χαρά για μας".


Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην αντιφώνησή του εξέφρασε ικανοποίηση γιατί αυτή είναι η τρίτη επίσκεψη που πραγματοποιεί στη Μόσχα κατά την πενταετή του θητεία. "Μια επίσκεψη που συμβολίζει πολλά. Τους ιστορικούς, διαχρονικούς δεσμούς που μας συνδέουν, την εκτίμηση και ευγνωμοσύνη που ο κυπριακός λαός νιώθει προς τη Ρωσία για την διαχρονική στήριξη στο δυστυχώς ακόμα υπάρχον κυπριακό πρόβλημα", πρόσθεσε.


Η συνάντηση πραγματοποιείται στην επίσημη κατοικία του κ. Μεντβιέντεφ, στα περίχωρα της Μόσχας, και σε αυτήν αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν κυρίως την οικονομική συνεργασία και στις διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας.

(Στοιχεία από «Ο φιλελεύθερος»- philenews.com)
--