Πρωθυπουργός Ιράκ: Κυματίζει η ιρακινή σημαία στο Κιρκούκ…




Οκτώβριος 16, 2017. 22:35

Την Κυριακή το βράδυ ο ιρακινός στρατός και η σιιτική πολιτοφυλακή Χασντί Σαμπί, ξεκίνησαν μια στρατιωτική επιχείρηση στην επαρχία Κιρκούκ και κατέλαβαν βασικές περιοχές στο κέντρο της πόλης.  Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάϊντερ αλ Αμπάντι διέταξε την έπαρση της σημαίας της χώρας στο Κιρκούκ (φωτό).



Ο ίδιος δήλωσε τη Δευτέρα ότι η επιχείρηση στο Κιρκούκ είναι απαραίτητη για την ενότητα και την ακεραιότητα της χώρας.


Ο αλ Αμπάντι  δήλωσε ότι το Ιράκ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο κατακερματισμού λόγω του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας που διεξήχθη στις 25 Σεπτεμβρίου από  την  ιρακινή περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν (ΙΠΚΚ).


Οι ιρακινές δυνάμεις που εισήλθαν στο διοικητικό κέντρο του Κιρκούκ, υπέστειλαν τη σημαία του ΙΠΚΚ και την αντικατέστησαν με τη σημαία του Ιράκ.


Στο δημοψήφισμα της ΙΠΚΚ η ανεξαρτησία της περιοχής υποστηρίχθηκε από το 92% των ψηφοφόρων. Η κυβέρνηση της Βαγδάτης δεν αναγνώρισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, και το καθόρισε ως ‘παράνομο’, σημειώνει το BBC στην τουρκική γλώσσα.


(Στοιχεία από bbc.com/turkce)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr