Ο τουρκικός στρατός δημιουργεί παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ




Οκτώβριος 14, 2017. 22:11

Οκτώ τουρκικά άρματα μάχης, πενήντα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού  και περίπου διακόσιοι στρατιώτες διέσχισαν τα σύνορα με τη Συρία και εισήλθαν στο έδαφος της επαρχίας Ιντλίμπ.


Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις  δημιουργούν θέσεις παρατήρησης στη 'ζώνη μείωσης των εντάσεων' στην Ιντλίμπ, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.


Η επιχείρηση επιδιώκει να μειώσει τις εντάσεις στη βορειοδυτική Συρία. 
Η διαδικασία δημιουργίας σταθμών παρακολούθησης λαμβάνει χώρα σύμφωνα με τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στην Αστάνα και έχουν στόχο να εξασφαλίσουν  το έλεγχο για την κατάπαυση του πυρός, την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας και την επιστροφή των προσφύγων.


Σημειώνεται ότι από τις πολύ νωρίτερα οι μυστικές υπηρεσίες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έδωσαν  τη σαφή εικόνα της επαρχίας Ιντλίμπ,  ώστε κατόπιν να έχει δυνατότητα ο τουρκικός στρατός να ελέγξει περιοχές για τις οποίες είχε προτεραιότητα.


 Η πηγή αναφέρει ότι  για την ανάπτυξη του τουρκικού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ προηγήθηκε η διείσδυση των μυστικών πρακτόρων,  που από τις 8 Οκτωβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου έδιναν πληροφορίες για την επικρατούσα κατάσταση.


Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπινάλι Γιλντιρίμ ο τουρκικός στρατός θα εγκατασταθεί μέσα στη ζώνη μειωμένης έντασης στην περιφέρεια της Ιντλίμπ.


 (Στοιχεία από blackseanews.net)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr