Κουρδιστάν: Η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλεί τη διεθνή κοινότητα για μεσολάβηση μεταξύ Αρμπίλ και Βαγδάτης







Οκτώβριος 21, 2017. 22:49

 Αρμπίλ.
 Η Επιτροπή  Ανθρωπίνων δικαιωμάτων της κουρδικής περιφέρειας του Ιράκ, καλεί τη διεθνή κοινότητα και τους διεθνούς οργανισμούς «να παρέμβουν και να εκδώσουν ψήφισμα στον ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός και να μεσολαβήσουν μεταξύ της Αρμπίλ και της Βαγδάτης για να δοθεί τέλος στην κρίση που προέκυψε από τις πρόσφατες εκδηλώσεις στο Κιρκούκ», σημειώνει δημοσίευμα του Λιβάνου.


Στην επιστολή της η Επιτροπή  ζητά το σχηματισμό διεθνούς επιτροπής για έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς των μερών για τη χρήση εξελιγμένων όπλων που είχαν παραχωρηθεί για την αντιμετώπιση του Daesh,  καθώς και το σχηματισμό ειδικής επιτροπής για παραβιάσεις που διαπράττονται σε βάρος  πολιτών κατά παράβαση του συντάγματος από το στρατό στις συγκρούσεις στο εσωτερικό της χώρας,  κατά της περιουσίας και της ζωής των πολιτών.


Η κουρδική επιτροπή σημειώνει «βλέπουμε με μεγάλη λύπη ότι αυτές οι δυνάμεις έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά πολιτών, όπως δολοφονίες και λεηλασίες της περιουσίας, πυρπόληση οικιών και αναγκαστικό διωγμό των κατοίκων».



(Στοιχεία από elnashra.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr