Συνεχίζεται η προπαγάνδα των Αλβανοτσάμηδων


Οκτώβριος 18, 2017. 19:14.

Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν για την επίσκεψη ενός  ηλικιωμένου Αλβανοτσάμη στην Παραμυθιά, την οποία παρουσίασε η ιταλική τηλεόραση «Italia 1».



Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι: «Ο παππούς Αβδούλ έζησε το όνειρο χάρη στην «Italia 1» επισκέφθηκε μετά από 73 χρόνια τη γενέτειρα στην Παραμυθιά: Τώρα θα πεθάνω ήσυχος».


Αναφέρεται ότι το ταξίδι  ήταν ένα αίτημα της νύφης του γιου του Αβδούλ, που ταξίδευσε από την Ιταλία στην Αλβανία για να πραγματοποιήσει το μεγάλο όνειρο του παππού, να επισκεφθεί μια φορά πριν πεθάνει τα μέρη που γεννήθηκε. Κινηματογραφήθηκε από Ιταλό δημοσιογράφο και παρουσιάστηκε στο ιταλικό κανάλι.

Γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα:

«Το μεγαλύτερο όνειρο κάθε Αλβανοτσάμη είναι να ξαναδεί τη γη των προγόνων του. Ενώ πολλοί Αλβανοτσάμηδες έχουν φύγει από αυτόν τον κόσμο, με αυτήν την υπόσχεση, ο Αβδούλ Σουλεϊμάνι  έκανε αυτό το όνειρο πραγματικότητα.  Μετά από 73 χρόνια κατάφερε να πατήσει στα χώματα της Παραμυθιάς», σημειώνεται και συνεχίζει με τα λόγια του ηλικιωμένου Αλβανού « Έχω πολλά συναισθήματα… τώρα μπορώ να πεθάνω ήσυχος».

(Στοιχεία από 27.al)


Πέρα από την προπαγανδιστική αναφορά υπάρχει και η άλλη άποψη- της επιστροφής στα προγονικά εδάφη, ένας πόθος που είναι κοινός,  όχι μόνο στον ηλικιωμένο Αλβανοτσάμη, αλλά και σε κάθε Έλληνα που έχει προγονικές πατρίδες την Ανατολική Ρωμυλία, τον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη, τη Μικρά Ασία, τη Βόρεια Μακεδονία κ.α.