Έντι Ράμα: Η Ελλάδα κακόμαθε, δεν θα σιωπήσουμε στα ιστορικά ζητήματα




Νοέμβριος 19, 2017. 15:27

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.  Εντι Ράμα, σε συνάντηση που είχε με διπλωμάτες και εκπροσώπους της αλβανικής  Διασποράς  δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει κακομάθει  και ότι η Αλβανία δεν θα σιωπήσει στα ιστορικά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών.


 Αλλά από την άλλη, η Τράπεζα της γυναίκας του αγοράζει την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στην Αλβανία,  δίνοντας έτσι την εικόνα ότι δεν παύει να κάνει ‘μπίζνες’  με την Ελλάδα…


Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η τράπεζα για την οποία μιλούν πάρα πολύ στην Αλβανία, η ABI, η οποία ανήκει στη σύζυγο του πρωθυπουργού της Αλβανίας, ολοκλήρωσε τη διαδικασία αγοράς της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος- NBG και είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός- μπίζνεσμαν της Αλβανίας, από τη μία πλευρά εκτελεί εθνοκάθαρση στους Έλληνες της Χιμάρας και από την άλλη κάνει επιχειρήσεις με το ελληνικό κράτος, αγοράζοντας την εθνική τράπεζα.


Υπογραμμίζοντας ότι οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας, ο πρωθυπουργός  Έντι Ράμα, στη διάσκεψη της Διπλωματίας και της Διασποράς στα Τίρανα, για άλλη μια φορά κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να μην αποσυρθεί χωρίς να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα  και θέματα τα οποία είναι  ανοιχτά μεταξύ Αθήνας και Τιράνων.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι οι συζητήσεις αυτές  γίνονται ανάλογα με τις πολιτικές διαθέσεις της Αθήνας. Πρόσθεσε ότι  εδώ και πολύ καιρό η Ελλάδα εξαπατά τους Αλβανούς συνομιλητές και  κάνουν σαν να μην καταλαβαίνουν το παιχνίδι τους.


«Οι στρατηγικές μας και οι σχέσεις μας με την Ελλάδα έχουν μεγάλη σημασία,  όχι άσκοπα υπήρξε και παραμένει μια σταθερή γραμμή της εξωτερικής μας πολιτικής, η στρατηγική συνεργασία με την Ελλάδα, αλλά από την άλλη πλευρά, είναι εξίσου αληθές ότι οι σχέσεις μας  πρέπει σήμερα να αυξηθούν σε ένα άλλο επίπεδο, ξεπερνώντας κάποια …εναπομείναντα ζητήματα.


Έχει δημιουργηθεί μια ειδική ομάδα και είμαστε διατεθειμένοι να συνεργασθούμε με την ελληνική πλευρά για να καθίσουμε στο τραπέζι και να συζητήσουμε ανοιχτά για το μέλλον, που θα είναι βασισμένο σε ευρωπαϊκά πρότυπα και αρχές, στα θέματα αυτά», είπε ο Ράμα.


Θα σημειώσει ακόμη ότι έχει καταστήσει σαφές στη γείτονα (Ελλάδα) ότι αυτά τα ζητήματα που είναι ανοικτά, δεν έχει την πρόθεση να τα ξεπεράσει, αφήνοντας εκκρεμότητες, που θα ξαναεμφανισθούν, αλλά ζητά την επίλυσή τους βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας.


(Στοιχεία από SManalisis)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr