Κοσσυφοπέδιο: Μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ συναντά την πολιτική ηγεσία




«Ένγκελ: Το καθεστώς του Μιλόσεβιτς δεν μου επέτρεψε να εισέλθω στο Κοσσυφοπέδιο το 1996»


Νοέμβριος 19, 2017. 17:59


«Ο Έλιοτ Ένγκελ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο μεγαλύτερος φίλος του Κοσσυφοπεδίου, ο οποίος βρίσκεται στο Κόσοβο, παραβρέθηκε στον οργανισμό «Δημοκρατία σε Δράση», γράφει αλβανικό δημοσίευμα.


Με δήλωση του στα ΜΜΕ ο Ένγκελ  εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την επίσκεψη ‘σε ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο’. 

Εκδήλωσε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι βλέπει τις εκλογές του Κοσσυφοπεδίου να είναι ελεύθερες και δημοκρατικές.


«Αυτήν την πολυτέλεια δεν την έχουν όλα τα κράτη», είπε.


Ο Ένγκελ θυμήθηκε το 1996, όταν οι σερβικές αρχές  δεν του επέτρεψαν να εισέλθει στο Κοσσυφοπέδιο.


«Έχω πει ότι το Κοσσυφοπέδιο θα είναι  μια ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική χώρα.Το είχα πει το 1996 και ο Μιλόσεβιτς με έψαχνε σε όλη τη χώρα. Οι σερβικές αρχές τότε δεν  μου επέτρεψαν να εισέλθω στο Κοσσυφοπέδιο», δήλωσε ο Ένγκελ.


Δήλωσε ότι είναι ευτυχής που το Κοσσυφοπέδιο είναι εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.


«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος που το Κοσσυφοπέδιο έχει μια καλή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ξέρετε, οι ΗΠΑ θα είναι πάντα εδώ και εγώ προσωπικά θα κάνω το ίδιο πράγμα», είπε.


 Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι το Κοσσυφοπέδιο θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.


«Χαίρομαι που το Κοσσυφοπέδιο θα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Το Κοσσυφοπέδιο είναι το δεύτερο σπίτι μου», δήλωσε ο 70χρονος Αμερικανός πολιτικός.
Το μέλος  της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ έφθασε το Σάββατο στο Κοσσυφοπέδιο. Θα παραμείνει λίγες ημέρες  και ο σκοπός της επίσκεψής του είναι συνομιλίες  υψηλού επιπέδου με κρατικές και πολιτικές οντότητες, όπως σημειώνεται.


(Στοιχεία από illyriapress.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr