Αλβανοί Σκοπίων: «Διαφωνούμε σε όνομα που δεν σχετίζεται με την ιστορία της χώρας»




«οι Αλβανοί δεν θα δεχθούν ονόματα που δεν συνάδουν με την ιστορία και τη θέση της χώρας»


Ιανουάριος 17, 2018. 17:35

Σκόπια.

Ο Αλί Αχμέτι,  πρόεδρος του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στα Σκόπια, «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση»- DUI,  μιλώντας στο πρόγραμμα «200» της  Alsat-M’ αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα στη χώρα, στο νόμο για τις γλώσσες και την τρέχουσα πολιτική.


Ο Αλί, μεταξύ των άλλων, στην εκπομπή είπε ότι «οι Αλβανοί δεν θα δεχθούν ονόματα που δεν συνάδουν με την ιστορία και τη θέση της χώρας. Οι Αλβανοί δεν είναι αδιάφοροι στο θέμα του ονόματος. Αυτή η χώρα είναι η χώρα μας, το κράτος μας».


«Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε το θάρρος να αντιμετωπίσει σοβαρά το ζήτημα του ονόματος. Αυτή η κυβέρνηση έχει τώρα το θάρρος και λαμβάνει υπόψη τη βούληση των πολιτών και της διεθνούς κοινότητας στο πρόβλημα αυτό», δήλωσε ο Αχμέτι.


Αναφερόμενος στη δολοφονία του ηγέτη των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου, Όλιβερ Ιβάνοβιτς, είπε ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό και ότι δεν χρειάζεται να επηρεάσει τις σχέσεις μεταξύ των βαλκανικών κρατών. «Πολλά θέματα της περιοχής έχουν τεθεί σε τροχιά (δρομολογούνται)», είπε χαρακτηριστικά.


Στοιχεία από shqiptarja.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr