Τίρανα: Διαμαρτυρία ακτιβιστών για Συμφωνία με Θαλάσσια σύνορα με Ελλάδα





«Αγαπητοί Έλληνες συγχωρήστε την κυβέρνηση, μην αγγίζετε την Αλβανία», γράφει το πλακάτ




Φεβρουάριος 10, 2018. 23:38


 Σήμερα, 10 Φεβρουαρίου, ομάδα ακτιβιστών συγκεντρώθηκε μπροστά από το γραφείο του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, για να διαμαρτυρηθεί για τη συμφωνία μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας για τα θαλάσσια σύνορα, μια συμφωνία η οποία ακόμη είναι ασαφής, όπως αναφέρεται.



«Δεν θα συζητήσουμε για το ποιος παραχώρησε περισσότερα στη θάλασσα ή λιγότερο, όπως κάνουν οι πολιτικοί μας σήμερα, αλλά θα θυμηθούμε έναν λόγο που είπε πριν από 600 χρόνια ο Καμάλ Ισμαήλ «Δεν θα δεχθούμε καμία ζημία στη χώρα μας, ούτε μεγάλη ούτε μικρή».

Οι διαδηλωτές ζήτησαν διαφάνεια από την κυβέρνηση για τη Συμφωνία της Θάλασσας.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στο Facebook στη διαμαρτυρία ήρθαν και Αλβανοί από το Κουμάνοβο του κράτους των Σκοπίων για να διαμαρτυρηθούν.


Οι διαμαρτυρόμενοι ανέφεραν επίσης το ζήτημα των αλβανοτσάμηδων και τις παραχωρήσεις της αλβανικής κυβέρνησης για τα ελληνικά κοιμητήρια των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών.
Κατηγόρησαν τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα για αλαζονεία που δεν τους δίνει στοιχεία για την ενδεχόμενη συμφωνία με την Ελλάδα.


Οι ακτιβιστές θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους σε πολλές πόλεις της Αλβανίας, όπως ανακοίνωσαν.


--
(Στοιχεία από news-start.info, Facebook)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr