Οι Βούλγαροι διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των συνόρων


«Το πρόβλημα το οποίο υπάρχει στην Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει πρόβλημα της Βουλγαρίας. Το κλείσιμο των βουλγαρο-ελληνικών συνόρων παραβιάζει τα δικαιώματα των εργαζομένων στις διεθνείς μεταφορές αλλά και τη ελεύθερη κυκλοφορία στους δρόμους της Ευρώπης».

Τα παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξη προς το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους ο Γκεόρκι Πέτροφ, πρόεδρος του Συνδέσμου επιχειρήσεων βουλγαρικών Διεθνών μεταφορών και συγκοινωνιών (АЕБТРИ).

Ο Πέτροφ διατύπωσε την άποψη πως πρέπει να υπάρχει μια δίοδος που να επιτρέπει τη μεταφορά των εμπορευμάτων μέσω του εδάφους της Ελλάδας σε περιπτώσεις απεργιών ή διαμαρτυριών.

«Ελπίζω ότι η ελληνική πλευρά θα εκπληρώσει τη δέσμευσή της προς το βουλγαρικό υπουργείο εξωτερικών για τη διακίνηση των εργαζομένων.
Το κλείσιμο των συνόρων δεν επηρεάζει μόνο τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και όλους όσους εξαρτώνται από τις διεθνείς μεταφορές» τόνισε ο πρόεδρος των βουλγαρικών μεταφορέων.

Επισημαίνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι Βούλγαροι διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της ελληνοβουλγαρικής διάβασης από διαμαρτυρόμενους ή απεργούς. Η πιο πρόσφατη διαμαρτυρία τους είναι πέρσι τον Ιανουάριο όταν τα ελληνικά τρακτέρ έκλεισαν τον Προμαχώνα.