Κύπρος-Ραούφ Ντεκτάς: Ευτυχώς αδιέξοδο!


Φεβρουάριος 24, 2010

« Ο διακοινοτικός διάλογος στην Κύπρο έχει στόχο την απόσυρση του τουρκικού στρατού από το νησί, την κατάργηση των Συμφωνιών Εγγύησης, την κατάργηση των δικαιωμάτων της Τουρκίας στο νησί και τη διάρρηξη των δεσμών μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Τουρκίας», υποστήριξε ο Ντεκτάς και δήλωσε ανακουφισμένος από το αδιέξοδο στο οποίο ο ίδιος διαβλέπει ότι οδηγούν οι συνομιλίες.

Ο πρώην εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων μιλώντας σε συνάντηση της ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης «Σύνδεσμος Σκέψης του Αττατούρκ» εξέφρασε την άποψη πως μια ενδεχόμενη ανάμιξη της Τουρκίας στις τουρκοκυπριακές εκλογές του Απριλίου μπορεί να μετατρέψουν την Κύπρο σε Κρήτη.

Διευκρινίζοντας πως οι Ελληνοκύπριοι μπορούν μέσα σε 24 ώρες να εξοπλίσουν 80 χιλιάδες άτομα και να θέσουν σε κίνδυνο την τουρκική παρουσία.


Στην ομιλία του δεν απέφυγε να επισημάνει πως μια ενδεχόμενη επιτυχία του διακοινοτικού διαλόγου και λύση του Κυπριακού θα είναι σαφώς σε βάρος της Τουρκίας αφού θα απομακρύνει τους Τουρκοκύπριους από την ‘μητέρα Τουρκία’.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος