Σκόπια: οι Αμερικανοί πιέζουν για λύση στο όνομα


«Πρέπει να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα μέσα στους επόμενους μήνες», συνέστησε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέιμς Στάινμπεργκ (φωτό), στον πρόεδρο της πΓΔΜ Γκεόργκι Ιβάνοφ.
Τα παραπάνω αναφέρει η σκοπιανή Α1 τηλεόραση.

Σε συνομιλία που είχε ο αμερικανός πολιτικός με τον σκοπιανό πρόεδρο και τον υπουργό εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλόσοσκι, εξέφρασε την προσδοκία της Ουάσιγκτον για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων, ώστε μέχρι τον Ιούνιο να υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες ο αμερικανός υπουργός δήλωσε «ότι είναι καλύτερα να επιλυθεί πρώτα το θέμα του ονόματος και στη συνέχει να συζητήσουμε πιο θα είναι το πεδίο εφαρμογής της χρήσης του ονόματος».

Οι δύο σκοπιανοί πολιτικοί δήλωσαν προθυμία για την επίλυση της διαφοράς αυτής με την Ελλάδα.

Οι συζητήσεις αυτές έγιναν στο περιθώριο της 46ης Διάσκεψης για την Ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο.

Επιπρόσθετα, στη διεθνή αυτή διάσκεψη, όπως αναφέρεται, από την σκοπιανή τηλεόραση Sitel, ο σκοπιανός πρόεδρος Γκ. Ιβάνοφ εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συνεργασία της χώρας του με τη Ρωσία στον πολικό και οικονομικό τομέα.

Ανέφερε, μάλιστα, πως η Ρωσία δια του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Ιβάνοφ (φωτό), επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη θετική της στάση προς τη χώρα του, αφού αναγνωρίζει την πΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα.

Ο Σεργκέι Ιβάνοφ επιβεβαίωσε την περαιτέρω στήριξη της Ρωσίας σε πολιτικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος-Α1-sitel-focus information ag.