Σκόπια: «Ο Ομπάμα θέλει να ακούσει τις ελληνικές θέσεις»


Φεβρουάριος 28, 2010

«Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σε μια συνάντηση στο Λευκό Οίκο, να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ωστόσο αναμένεται να παραμείνει ανοικτό το ζήτημα της ονομασίας» γράφει η σκοπιανή εφημερίδα «Βρέμε».

Η συνάντηση που είναι προγραμματισμένη για τις 9 Μαρτίου ερμηνεύεται από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ως πολιτική στήριξη προς την Ελλάδα τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρα.

«Ο Παπανδρέου», σημειώνει η εφημερίδα, «επεδίωξε να προγραμματίσει μια συνάντηση με τον Ομπάμα από τότε που ανέλαβε πρωθυπουργός της χώρας, αλλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ αγνόησε το αίτημά του»

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν πως η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ομπάμα είναι αποτέλεσμα ισχυρών πιέσεων των ελληνικών κοινοτήτων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης, η οποία εκπονείται από του γραφείο του Ομπάμα, εκτός από το όνομα των Σκοπίων, θα συζητηθεί το ζήτημα της Κύπρου και ο διάλογος με την Τουρκία για την επίλυση των διαφορών με το Αιγαίο.

Υπενθυμίζεται πως εδώ και αρκετό καιρό η Ελλάδα επικρίθηκε για τη στάση της ως προς την συμμετοχή της στις ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Σημαίνοντα μέλη της Συμμαχίας, σημειώνει η σκοπιανή εφημερίδα, πιστεύουν ότι είναι αδικαιολόγητο το γεγονός να στέλνει η Ελλάδα έναν ασήμαντο αριθμό στρατιωτών στις νατοϊκές αποστολές σε σύγκριση με χώρες που δεν είναι ακόμα μέλη του ΝΑΤΟ, όπως για παράδειγμα η πΓΔΜ.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος- Време