Σκόπια: αντίδραση για απόσυρση του ονομαζόμενου«μακεδονικού-ελληνικού» λεξικού

Φεβρουάριος 18, 2010

Σε μεγάλο ζήτημα εξελίχθηκε, στα Σκόπια, η απόφαση της απόσυρσης από τα ράφια του βιβλιοπωλείου «Μαλλιάρης Παιδεία» της Θεσσαλονίκης του ονομαζόμενου «μακεδονικο-ελληνικό» Λεξικού.

Το σκοπιανό κανάλι αναφέρει πως η απόφαση αυτή έγινε κατόπιν αιτήματος ομάδας ανθρώπων που ανακοίνωσαν μποϊκοτάζ στο κατάστημα, σύμφωνα με τα ελληνικά διαδικτυακά μπλογκς.

Σκοπιανός δημοσιογράφος που απευθύνθηκε στο «Μαλλιάρης» έλαβε την απάντηση από το βιβλιοπωλείο πως δεν ήξερε πως βρέθηκε αυτό το λεξικό στις προθήκες του βιβλιοπωλείου.

Το σκοπιανό κανάλι ρώτησε, ακόμη, αν προτίθεται το κατάστημα να ξαναφέρει το βιβλίο και ποια είναι η πολιτική του καταστήματος.

Όπως αναφέρεται, ο υπεύθυνος του βιβλιοπωλείου Χρήστος Μαρτάκης δήλωσε πως δεν επιθυμεί να έχει το λεξικό στο κατάστημά του.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως αν και αποσύρθηκε το επίμαχο λεξικό, εντούτοις ο χάρτης που είναι στην αγγλική και τη σλαβομακεδονική γλώσσα δεν έχει αποσυρθεί.

Σχετικό: Το βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης Παιδεία απέσυρε το ανθελληνικό Ελληνο"Μακεδονικό" ΛεξικόἊρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος- Канал 5 Телевизија