Τα ‘ραμολιμέντα’ της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών

Μάρτιος 29, 2010

Η βρετανική υπηρεσίας ασφαλείας ‘κολλάει’ στην παρακολούθηση των ισλαμιστών εξτρεμιστών, των Ρώσων κατασκόπων και των τρομοκρατών του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού. Αυτά ανάφεραν βετεράνοι της Υπηρεσίας Υψηλής Ασφάλειας ΜΙ5 της Βρετανίας, γιατί ο εχθρός έχει ένα όπλο που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν : το Διαδίκτυο.

Η παλαιότερη γενιά των κατασκόπων, ονομάζεται περιπαικτικά ως «γενιάς Τζέιμς Μποντ» και αριθμητικά υπερτερεί από τους νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους στη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών. Οι 'παλιοί' δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα, τα οποία κατά κόρον χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες.

Υπάρχει τώρα ένα σχέδιο, γράφει η σερβική εφημερίδα Blic, ώστε να σταλούν όλοι αυτοί οι υπάλληλοι στη σύνταξη, εφ’ όσον αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν το Διαδίκτυο και ειδικά τα προγράμματα Twitter, Facebook. Η πρόθεση αυτή της βρετανικής κυβέρνησης έγινε από τον Γενικό Διευθυντή της ΜΙ5, Jonathan Evans, οπως ανακοινώθηκε στη βρετανική εφημερίδα "Telegraph".

Ο στόχος, αναφέρει το δημοσίευμα, είναι  οι ‘αναλφάβητοι’ υπάλληλοι να αντικατασταθούν με νεότερους, που είναι 'μέσα' στα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα του διαδικτύου.

Η MI5 έχει περίπου 3.500 υπαλλήλους και ο αριθμός αυτός με τις νέες προσλήψεις θα φθάσει σύντομα στις 4.100, που είναι διπλάσιος από το 2001, δίχως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ήδη προκηρύσσονται διαγωνισμοί για νέες προσλήψεις κατασκόπων από 20 έως 40 ετών με απαραίτητη γνώση του διαδικτύου...



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος