Πρόεδρος Σκοπίων: Να αλλάξει η Ελλάδα στάση προς τους γείτονες!






Μάρτιος 30, 2010

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου των Σκοπίων με τον Αλβανό πρόεδρο, ο πρώτος, Γκεόργκε Ιβάνοφ, δήλωσε, σήμερα το μεσημέρι, πως «η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει στάση ως προς του γείτονες της» αναφερόμενος στο περιστατικό της ελληνικής παρέλασης και σαφώς εκμεταλλευόμενος στο έπακρο το συμβάν αυτό.

Όπως αναφέρει το δημοσιογραφικό τμήμα του καναλιού ‘Α1’ ο πρόεδρος των Σκοπίων δήλωσε τα εξής:

«Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που οι ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις της Ελλάδας εκφράζονται με μίσος. Ανησυχούμε γιατί από την εξέλιξη αυτή τραυματίστηκαν τα αισθήματα των ‘μακεδόνων’ και των Αλβανών. Αυτός είναι και ο λόγος που τηλεφώνησα χθες στον Αλβανό πρόεδρο Τόπι και, άλλωστε, το γεγονός δεν είναι πρωτόγνωρο».

Ο Ιβάνοφ τόνισε ότι «σήμερα δεν πρέπει, βέβαια, να ανησυχούμε γιατί πρόκειται για μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ωστόσο οι δυνάμεις αυτές εκφράζονται με μίσος».

Σε μια στιγμή που όλοι αναμένουμε, δήλωσε ο σκοπιανός πρόεδρος, να αποδεχθούμε τα ευρωπαϊκά πρότυπα και αξίες- και σε αυτό έχουμε τις ίδιες απόψεις με τον πρόεδρο Μπαμίρ Τόπι- έρχονται τα γεγονότα αυτά.

Νομίζω ότι είναι καιρός, συνέχισε, ο Γκεόργκε Ιβάνοφ, για αλλαγή. Αλλαγή της στάσης της Ελλάδας προς τους γείτονες της, αυτό περιμένουμε από αυτήν».

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος