Nova Maκedonija: Οι Έλληνες βουλευτές αρνούνται να συζητήσουν με σκοπιανούς συναδέλφους τους




Μάρτιος 27, 2010

«Αν και οι δύο πρωθυπουργοί Νίκολα Γκρουέφσκι και Γιώργος Παπανδρέου, έχουν ήδη σπάσει τον πάγο με πολλές και άμεσες συναντήσεις, εντούτοις οι Έλληνες βουλευτές αρνούνται να συναντηθούν με τους ‘Μακεδόνες’ ομόλογούς τους».


Αυτά σημειώνει η σκοπιανή 'Νόβα Μακεντόνιγια' τονίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλουν οι βουλευτές της πΓΔΜ, να ανταλλάξουν απόψεις και να εμβαθύνουν την συνεργασία μεταξύ των κοινοβουλίων των δύο χωρών.

Αποτελεί και αυτή, φυσικά, μια μέθοδος των σκοπιανών να αναγνωριστούν και να καθιερωθούν ως ‘μακεδόνες πολιτικοί’ δια της πλαγίας οδού.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως κάθε χρόνο στέλνεται επιστολή για το ίδιο θέμα (σ.σ. έχει γίνει, πια, έξις) για να πάρουν την ίδια πάντοτε απάντηση: «Οι Έλληνες βουλευτές είναι ανοικτοί στη συνεργασία αλλά για οποιαδήποτε συνάντηση πρέπει πρώτα να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας της χώρας».

Μια τέτοια σχετική επιστολή έστειλε πέρσι αρμόδιος του Σκοπιανού Κοινοβουλίου προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, είχε αναλάβει σχετική πρωτοβουλία:

«Επιτρέψτε μου να εκφράσω την ετοιμότητα μας για συνεργασία προς το συμφέρον και των δύο χωρών και λαών, σημειώνοντας ότι μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στη διαφορά του ονόματος παραμένει βασική απαίτηση για τη χώρα σας, όσον αφορά τη διαδικασία στην ευρω-ατλαντική ένταξη. Η επίλυση του προβλήματος θα ανοίξει το δρόμο για την επίτευξη αποτελεσματικής και επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών» απάντησε, τότε, ο Βαρβιτσιώτης, ως αναπληρωτής επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Στο σκοπιανό δημοσίευμα, εκτός των άλλων, αναφέρεται ότι πριν από δύο μήνες ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της πΓΔΜ, απέστειλε κοινή επιστολή προς τα όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, για τον καθορισμό ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του.

Στην επιστολή αυτή απάντησε ο πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Φίλιππος Πετσάλνικος εκφράζοντας την ικανοποίησή του στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίλυση του ονόματος της πΓΔΜ και τόνισε ότι, προσωπικά, περιμένει, οι υποσχέσεις και τα λόγια να μετατραπούν σε πράξεις.




Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος