Βρετανική αντικατασκοπία: 50 Σκοπιανοί στο πλευρό των Ταλιμπάν για τζιχάντ

Απρίλιος 2, 2010

Σκόπια.

«Περίπου 50 εθελοντές μουσουλμάνοι από τη πΓΔΜ προσελήφθησαν για να πάνε στο Αφγανιστάν, ανέφερε αξιωματικός της Βρετανικής Υπηρεσίας Αντικατασκοπείας που σταθμεύει στα Σκόπια, σε έκθεσή του για τη χρηματοδότηση των ισλαμικών ομάδων στα Βαλκάνια».

Τα παραπάνω αναφέρει τη σκοπιανή εφημερίδα ‘Време’ στο σημερινό της φύλλο. Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύθηκε σε αραβική ιστοσελίδα τουλάχιστον 300 πρίγκιπες της Σαουδικής Αραβίας, που σχετίζονται με τη βασιλική οικογένεια, έχουν ξοδέψει εκατομμύρια λίρες σε ισλαμικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια με στόχο να σπείρουν μίσος για τη Δύση και να προσλάβουν μαχητές για ιερό πόλεμο στο πλευρό των Ταλιμπάν, στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της βρετανικής υπηρεσίας ‘ΜΙ5’ οι οποίες ‘παραχωρήθηκαν’ από σκοπιανούς υπαλλήλους, οι οποίοι δεν διέθεσαν τα ονόματά τους στις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών, πολλά από τα χρήματα, που έχουν εισαχθεί στη χώρα και παραδώθηκαν σε μουσουλμανικές κοινότητες στα Βαλκάνια, προέρχονται από το Λονδίνο.

«Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 50 εθελοντές Σκοπιανοί είχαν προσληφθεί την περασμένη εβδομάδα για να σταλούν στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο αξιωματικός της ΜΙ5 στα Σκόπια που παρουσίασε την έκθεση του σχετικά με του Σαουδάραβες χορηγούς των μουσουλμανικών κοινοτήτων.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, Σκοπιανοί προσελήφθησαν από αρκετές ισλαμικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, που πρόσφατα παρουσιάστηκαν στην περιοχή και για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για συγκαλυμμένες εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Το άρθρο αναφέρει ότι πολλοί από τους Σαουδάραβες πρίγκιπες, οι οποίοι κατοικούν στη Βρετανία είναι μέλη της αίρεσης ‘Wahhabi’, που είναι το όνομα του ιδρυτή του σύγχρονου ισλαμικού εξτρεμισμού.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος