Ρουμανική Εφημερίδα: «Τα οικονομικά μέτρα στην Ελλάδα είναι άδικα»




Απρίλιος 4, 2010

Με τον τίτλο:
«Οι Έλληνες πιστεύουν ότι το κυβερνητικό σχέδιο για τη μείωση τους ελλείμματος του προϋπολογισμού είναι άδικο», η ρουμανική εφημερίδα ‘Αντενα3 ‘ αναφέρεται στη δυσαρέσκεια των Ελλήνων στα πρόσφατα οικονομικά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης.

Τα τρία τέταρτα του ελληνικού λαού εκτιμά ότι το σχέδιο για τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού είναι κοινωνικά άδικο, αφού επηρεάζει άτομα με χαμηλά εισοδήματα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα στο Reuters.

Η έρευνα, γράφει η ρουμανική εφημερίδα, αποκαλύπτει ότι πάνω από τους μισούς Έλληνες δεν πιστεύουν ότι οι αρχηγοί κρατών της ευρωζώνης με τη συμφωνία της περασμένης εβδομάδας πραγματοποίησαν κάποιο θετικό βήμα για την πρόληψη της επέκτασης της κρίσης και στα υπόλοιπα μέλη.

Η κυβέρνηση της Αθήνας, αναγκάστηκε να περικόψει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις για να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού φέτος κατά το ένα τρίτο, στο 8,7 % του ΑΕΠ.

Από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι το 75,2 % των ερωτηθέντων διαφωνεί με τα μέτρα, κυρίως, επειδή απευθύνονται στους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους.

‘Ενα σχεδόν εξίσου μεγάλο ποσοστό, ήτοι 72,2 % της χώρας, πιστεύει ότι τα οικονομικά μέτρα είναι σε λάθος κατεύθυνση ή είναι σε μεγάλο βαθμό λανθασμένα.

Η έρευνα διενεργήθηκε και δημοσιεύθηκε από την εβδομαδιαία ‘Realnews MRB’.

Ένα ποσοστό των ερωτηθέντων από 46,2 έως 46,3 πιστεύει πως τα μέτρα δεν απευθύνονται σε όλη την ελληνική κοινωνία και κρίνονται ανεπαρκή.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος