Ναρκωτικά: Η σημερινή αναφορά...Απρίλιος 4, 2010Η ειδησεογραφία, σήμερα εκτός από το θρησκευτικό μέρος όπου οι καθολικοί και ορθόδοξοι Χριστιανοί εόρτασαν το Πάσχα, αναφέρεται και στο πρόβλημα της μάστιγας των ναρκωτικών.

Έτσι έχουμε:

Βελιγράδι:

«Τελωνειακοί υπάλληλοι κατέσχεσαν 2,8 κιλά κοκαΐνης στις αποσκευές Σέρβου στο αεροδρόμιο Nikola Tesla του Βελιγραδίου.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν σε βαλίτσα επιβάτη που πριν δυο μέρες έφθασε στη σερβική πρωτεύουσα και πήγε σήμερα να παραλάβει τις χαμένες αποσκευές του.

Η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη στο εσωτερικό κιθάρας σε τρεις σακούλες.

Θεσσαλονίκη:

Η Αλβανή τραγουδίστρια ποπ Liliana Kondakchi που καταζητείτο για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη

Η τραγουδίστρια συνεληφθη στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη, όπου ζούσε τελευταία, μετά από ένταλμα που εξέδωσε η Ινερπόλ.

Το 2006 συνελήφθη στην Ιταλία με 3 κιλά ηρωίνη. Τότε ισχυρίστηκε πως το ναρκωτικό το έριξαν άγνωστοι στη τσάντα της και το 2008 καταδικάστηκε ερήμην σε 2 χρόνια και οκτώ μήνες φυλάκιση.


Άγκυρα:

Η τουρκική αστυνομία κατέσχεσε 33 κιλά ηρωίνης στην επαρχία Τεκίρντάγ. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα κάτω από τα μπροστινά καθίσματα αυτοκινήτου με ολλανδικούς αριθμούς.

Τέσσερις συνεργοί των Ολλανδών εμπόρων ναρκωτικών συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη.

Τίρανα:

Η ιταλική αστυνομία στην πόλη Μπολόνια κατάφερε να μπει σε αλβανικό κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών και κατάσχεσε από την συμμορία 8 κιλά κοκαϊνης.

Αρχηγός της συμμορίας ήταν ο Αλβανός πολίτης Roland Turku. Συνολικά συνελήφθησαν οκτώ άτομα.

Αργυρόκαστρο:

Ο Αλβανός γενικός διευθυντής της Αστυνομίας ανακοίνωσε πως οι καλλιέργειες της ινδικής κάνναβης θα εντοπίζεται από τούδε και στο εξής από δορυφόρους, ώστε να εξαλειφθεί το ‘σπορ’ αυτό των Αλβανών. Στις περιοχές του Αυλώνα, των Αγίων Σαράντα και στο Αργυρόκαστρο είναι πολύ διαδεδομένη η καλλιέργεια του ναρκωτικού αυτού.


Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος