Σκόπια: Διαδήλωση κατά της Ελλάδας





Απρίλιος 10, 2010


Η διαδήλωση είχε προγραμματιστεί από τις 29 Μαρτίου 2010 για χθες, 9 Απριλίου, από τους Σκοπιανούς οι οποίοι είχαν μεθοδεύσει για αυτήν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων αλλά και το Facebook, -όπως παρακολουθούσε ο γράφων αυτά- αλλά το αποτέλεσμα, τελικά, ήταν πολύ ισχνό.

Μαζεύτηκαν πενήντα άτομα, σύμφωνα με την σκοπιανή αστυνομία, με σημαίες και πανό και διαδήλωσαν χθες στις 8 το βράδυ μπροστά από το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας με τα Σκόπια.

Οι διαδηλωτές ανήκουν εξ ολοκλήρου στο συνασπισμό МАНАПО
( Македонски Национал- Патриотски Организации )- δηλαδή, « Μακεδονικοί Εθνικοπατριωτικοί Οργανισμοί» -αριστερών μικρών πολιτικών εκφράσεων της πολιτικής ζωής των Σκοπίων.

Οι πενήντα διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως: «Ελλάδα- Φασίστες» και είχαν πανό που έγραφαν «Σταματήστε τον ελληνικό φασισμό».

Η διαδήλωση ξεκίνησε από την εμπορική λεωφόρο των Σκοπίων Кузман Јосифовски Питу και διοργανώθηκε από το συντονιστικό όργανο των έξι πολιτικών εκφράσεων του ΜΑΝΑΠΟ.

Αυτά σύμφωνα με το πρακτορείο “makfax”

Η τηλεόραση Sitel, από την άλλη, ανεβάζει το ποσοστό των διαδηλωτών σε ...διακόσιους και σημειώνει πως οι πολίτες των Σκοπίων διαδήλωσαν ειρηνικά και επέδωσαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας σε εκπρόσωπο του Ελληνικού Γραφείου των Σκοπίων.

Κυριαρχούσαν συνθήματα κατά των στρατιωτικών ασμάτων που ακούστηκαν στην ελληνική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα και κρατούσαν πανό που έγραφαν “СТОП на Грчкиот фашизам” – Στοπ στον ελληνικό φασισμό».



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος