Τουρκο-σκοπιανοί ζητούν διπλή υπηκοότητα





Απρίλιος 7, 2010


Στις σχέσεις των τουρκοσκοπιανών με την περιοχή των Σκοπίων, αναφέρεται η τηλεόραση της γειτονικής χώρας «Алфа ТВ»

«Ομογενείς που ζουν στην τουρκική δημοκρατία ζητούν και λαμβάνουν τη διπλή υπηκοότητα με σκοπιανά διαβατήρια»

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος της (σκοπιανής) πόλης Λόβετς, Mukrem Mehmedi, μετά από την επιστροφή του από την Τουρκία, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση τουρκο-σκοπιανών στην επαρχία Manisa της Τουρκίας.

Στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της τουρκο-σκοπιανής ένωσης στη Μανίσα κλήθηκε να επηρεάσει την τοπική αυτοδιοίκηση του Mavrovo - Rostuše και τις κεντρικές αρχές των Σκοπίων, ώστε οι τουρκοσκοπιανοί που ζουν στην Τουρκία να έχουν το δικαίωμα να αποκτούν διπλή υπηκοότητα, επειδή οι περισσότεροι έχουν γεννηθεί στην περιοχή των Σκοπίων.

"Οι Τούρκοι αυτοί πολίτες, θα μπορούσαν να βοηθήσουν περιοχές των Σκοπίων, όταν αποδοθεί  σε αυτούς διπλή υπηκοότητα με επενδύσεις τους, ιδιαίτερα επενδύοντας στην φτωχή περιοχή της Reka".

«Οι περισσότεροι από τους μετανάστες, τούρκους πολίτες, έχουν μεγάλες επιχειρήσεις και συμμετέχουν στην πολιτική ζωή της Τουρκίας» είπε ο Mehmedi και πρόσθεσε ότι τα μέλη της τουρκο-σκοπιανής ένωσης βρίσκοναι στην Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη, Νικομήδεια, Μανίσα και άλλες πόλεις.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος