Αλβανοί Σκοπίων: «Η πΓΔΜ παραποιεί τα πληθυσμιακά στοιχεία»





Απρίλιος 12, 2010


Σκόπια.

Οι Αλβανοί των Σκοπίων καταγγέλλουν την κυβέρνηση του κυβερνώντος κόμματος ότι δίδει διαβατήρια σε μετανάστες, κατόπιν επιλογής, με κριτήριο ψηφοθηρίας υπέρ του σημερινού πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι.

«Η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει μια στρατηγική για την καταγραφή των πολιτών της που βρίσκονται στο εξωτερικό αρχίζοντας κυρίως από τους μετανάστες των Ηνωμένων Πολιτειών», ανακοίνωσε ο υπουργός των Εσωτερικών των Σκοπίων-γράφει η αλβανική εφημερίδα ‘Στάρτ’.

«Οι μετανάστες, σημειώνει η εφημερίδα, που έχουν αλβανική υπηκοότητα και ζουν κυρίως στην Ελβετία και την Γερμανία καταγγέλλουν την σκοπιανή κυβέρνηση πως επιλεκτικά και μεροληπτικά διαθέτουν έγγραφα ταυτότητας επί σειρά ετών σε Σλαβομακεδόνες, αρνούμενοι σε αυτούς την παροχή εγγράφων ταυτότητας, ενώ είναι πολίτες της πΓΔΜ».


Οι μετανάστες που προβλέπονται να αποκτήσουν σκοπιανά διαβατήρια είναι περίπου 15 χιλιάδες και βρίσκονται κυρίως στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία και κατά κύριο λόγο είναι Σλαβομακεδόνες.

Όλοι αυτοί αποτελούν τα δύο τρίτα της σκοπιανής διασποράς και είναι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος