‘Γραφικός’ ο Ερντογάν;


Απρίλιος 6, 2010



Σεράγεβο.

Καθ’ όν χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, βρήκε την ευκαιρία ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Avigdor Lieberman να τον ‘στολίσει’.

Τον παρομοίασε με τον Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι και τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, όπως γράφει σήμερα το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Φόκους’.

Αντιδρώντας ο Ερντογάν όταν πληροφορήθηκε τις δηλώσεις του Λίμπερμαν, είπε πως δεν μπορεί να κάνει δηλώσεις για το συμβάν γιατί ο ισραηλινός υπουργός δεν είναι συνομιλητής του.

Στις δηλώσεις του ισραηλινού υπουργού αντέδρασαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια νέα περίπτωση, στην αυξανόμενη ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Η αντίδραση Λίμπερμαν ήταν συνέχεια των δηλώσεων του Τούρκου πρωθυπουργού ότι «η Τουρκία δεν μπορεί να παραμένει αδιάφορη για την τύχη του μουσουλμανικού κόσμου καθώς και στο ζήτημα της Ιερουσαλήμ»

Ο ισραηλινός υπουργός δήλωσε πως ο Ερντογάν μετατρέπεται σταδιακά σε μια ηγετική φυσιογνωμία που μοιάζει με τον Καντάφι...



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος