Σκόπια: Το 50% των νέων είναι άνεργοι…




Μάιος 19, 2010

Η κυβέρνηση των Σκοπίων και ιδιαίτερα του Νίκολα Γκρουέφσκι αδιαφορεί για την ανεργία των νέων στη χώρα.

Πρώτος επικριτής της κυβερνητικής πολιτικής είναι ο πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια, Έρβαν Φουερέ, που χρεώνει στην κυβέρνηση Γκρουέφσκι, αδυναμία αντιμετώπισης της τεράστιας ανεργίας των νέων.

«Πίσω από το πρόβλημα το υψηλής ανεργίας στη χώρα», τονίζει το δημοσίευμα της ‘Αλφα ΤΒ’, «κρύβεται το τρομερό ρεκόρ ανεργίας της νέων της πΓΔΜ που φθάνει σε ποσοστό 50%».

Θεωρείται, σημειώνει το δημοσίευμα, απαράδεκτη η μείωση της δημοσιονομικής στήριξης για την επιβίωση και την ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων καθώς η συμπερίληψη σε κάποιο πρόγραμμα η στήριξη αγοράς εργασίας της νεολαίας.

Ενώ η ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα χρηματοδοτεί προγράμματα προσαρμογής με εκπαιδευτικά συστήματα για την απασχόληση των νέων στα Σκόπια, εντούτοις δεν παρουσιάζεται καμία πρόοδος στον τομέα αυτόν.

Αλλά δεν υπάρχει και ενδιαφέρον, τονίζει το δημοσίευμα, ούτε από την πλευρά των κυβερνητικών στελεχών, του Υπουργείου Εργασίας ή της Εκπαίδευσης, αφού κλήθηκαν να παραστούν σε σχετική ημερίδα του ιδρύματος Friedrich Ebert και αδιαφόρησαν…

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος