Σκόπια: Κρησφύγετο κακοποιών το Κοσσυφοπέδιο




Μάιος 17, 2010

Τα ονόματα εβδομήντα εγκληματιών, που έχουν καταφύγει στο Κοσσυφοπέδιο και δρουν ανεξέλεγκτα ένθεν και ένθεν, παρέδωσε η υπουργός Εσωτερικών των Σκοπίων, Γιανκούλοφσκα, στον αρμόδιο υπουργό του Κοσσυφοπεδίου προκειμένου να βοηθήσουν οι αρχές το Κοσσόβου στην πάταξη της εγκληματικότητας και των εξτρεμιστικών δραστηριοτήτων.

Στην σχετική αναφορά της η σκοπιανή υπουργός τονίζει ότι πρόκειται για δολοφόνους, κλέφτες, άτομα που κατηγορούνται για εγκληματικές πράξεις και έχουν διαφύγει τη σύλληψη ή έχουν αποδράσει.

Στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Βέτσερ» παρουσιάζονται οι καταζητούμενοι με το ‘βιογραφικό’ και τη φωτογραφία τους.

Όλοι οι παρουσιαζόμενοι στην εφημερίδα, οι οποίοι είναι καταζητούμενοι, έχουν καταδικαστεί για φόνους, ληστείες και βιαιοπραγίες με ποινές φυλάκισης πάνω από 20 χρόνια.

Το σκοπιανό υπουργείο προβαίνει στην ενέργεια αυτή, σε μια προσπάθειά του, να ωθήσει τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου να συμβάλλουν στην καταπολέμηση των εξτρεμιστικών στοιχείων, που κρύβονται στην περιοχής τους.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος