Σκόπια: ο ευρωβουλευτής Κουμουτσάκος είναι απαισιόδοξος για την ένταξη





Μάιος 20, 2010



«Ο Έλληνας ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος εκτιμά ότι η χώρα του θα προβάλλειι  εμπόδια για την ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων της πΓΔΜ με την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Τα παραπάνω γράφει η σκοπιανή εφημερίδα ‘Βέτσερ’ και τονίζει ότι ο πρώην έλληνας εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ αξιολογεί ως θετικές τις συχνές συναντήσεις μεταξύ των πρωθυπουργών των Σκοπίων και της Ελλάδας. Πέρα όμως από αυτές,  δεν βλέπει κάποιο στοιχείο που να δίνει αισιοδοξία για την επίλυση του ονόματος στη διάρκεια των επόμενων μηνών.

«Προς το παρόν έχουμε συναντήσεις και συζητήσεις, αλλά όχι αλλαγές στάσεων ή θέσεων, ώστε να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι τα πράγματα άλλαξαν ριζικά» είπε ο Κουμουτσάκος.

Στο σκοπιανό δημοσίευμα τονίζεται ότι ο Ευρωβουλευτής δεν πιστεύει ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, θα δώσει το πράσινο φως για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ- Σκοπίων.

«Σχετικά με το όνομα, παραμένει ως έχει. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην ελληνική θέση», διευκρίνισε ο έλληνας ευρωβουλευτής.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο επειδή η κυβέρνηση Παπανδρέου έφερε πολλά αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα για το ξεπέρασμα της κρίσης, θα ήταν πολύ δύσκολο να πάρει άλλη μια επώδυνη απόφαση, η οποία δεν θα ήταν αποδεκτή από την πλειοψηφία των Ελλήνων.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος