Βελιγράδι: Μαυροβούνιο και Σερβία συνεργάζονται για ένταξή τους στην ΕΕ

Μάιος 20, 2010


Βελιγράδι.
«Οι κυβερνήσεις του Μαυροβουνίου και τη ς Σερβίας αποφάσισαν σήμερα (χθες) να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στην προοπτική ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σημειώνει το επίσημο κυβερνητικό κανάλι της Σερβίας.

Για το σκοπό αυτόν μετέβη, χθες, στο Βελιγράδι η υπουργός του Μαυροβουνίου Γκόρνταν Νζούροβιτς, σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Σερβίας, Μπότζιλαρ Νζέλιτς, υπεύθυνο για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά τη συνάντησή τους, δήλωσαν ότι συμφώνησαν οι δύο χώρες να συνεργαστούν σε θέματα ένταξης τους στην ΕΕ και ιδιαίτερα στο μεταφραστικό έργο των νομικών κανόνων που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπρόσθετα ο Σέρβος αντιπρόεδρος τόνισε ότι το Μαυροβούνιο έχει απαντήσει πρόσφατα στο σχετικό ερωτηματολόγιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ότι η Σερβία θα χρησιμοποιήσει το κείμενο αυτό για να συμπληρώσει, η ίδια το δικό της, όταν αυτό σταλεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Νζέλιτς δήλωσε ακόμη ότι η Σερβία υποστηρίζει το δρόμο του Μαυροβουνίου προς την πλήρη ένταξη του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ευελπιστεί ότι σύντομα το Μαυροβούνιο θα αποκτήσει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας για ένταξή του στην Ένωση.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος