Σκόπια: Σε πορεία - διαμαρτυρία ο επαγγελματικός στρατός

Μάιος 24, 2010

Η ανεξάρτητη ένωση επαγγελματιών στρατιωτών της πΓΔΜ, ανακοίνωσε νέα διαδήλωση διαμαρτυρίας, γράφει σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο ‘makfax’.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαμαρτύρονται οι επαγγελματίες στρατιώτες, μας πληροφορεί το δημοσίευμα. Τώρα ζητούν την ομαλή λειτουργία των συνθηκών εργασίας, την καταβολή των δεδουλευμένων μισθών τους και συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους για να διευθετηθούν τα προβλήματά τους.

Όπως προειδοποιούν, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους το Σαββατοκύριακο αυτό θα κατέβουν σε διαμαρτυρία.

Ο πρόεδρος του Σωματείου, επιπρόσθετα, ανακοίνωσε ότι αύριο προτίθεται να μην παρουσιαστεί για εργασία, αλλά μόνον την ημέρα που θα επισκεφθεί τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Αρχή.

«Παραβλέπονται σχεδόν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων στο Στρατό. Έχω την εντύπωση πως ορισμένοι από τους ανωτέρους μας συμπεριφέρονται σαν να έχουν το Στρατό ιδιωτική επιχείρηση, χωρίς να πληρώνουν τους υπαλλήλους, χωρίς γεύμα και έξοδα ταξιδίου» δήλωσε σήμερα ο Krbalevski, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Ένωσης επαγγελματιών Στρατιωτών.Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος