Η τουρκόφωνη της Κομοτηνής: « Η ψευδο- γενοκτονία των Ποντίων»


Μάιος 24, 2010

«Σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και ειδικά στην Κομοτηνή έγιναν εκδηλώσεις για την επέτειο της λεγόμενης «19ης Μαΐου Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού», γράφει η τουρκόφωνη ιστοσελίδα της Κομοτηνής ‘Μπιρλίκ’.

Στην πλατεία του δήμου Κομοτηνής, υπήρχαν τουριστικά ενημερωτικά φυλλάδια που διανεμήθηκαν από δύο ομάδες στον ‘μπουφέ’ της λεγόμενης ‘γενοκτονίας’ είχαν αναρτηθεί και φωτογραφίες. Στη Ροδόπη επίσης διοργανώθηκαν από το κόμμα του ΛΑΟΣ και των μελών του. Βραδινές εκδηλώσεις έγιναν και στην Κομοτηνή, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 30 άτομα με αναμμένα κεριά στα ιδρωμένα χέρια τους.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις εκδηλώσεις της Αθήνας «όπου χίλια άτομα παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις για τη λεγόμενη γενοκτονία του Πόντου» και παρουσιάζει τη σειρά των εκδηλώσεων όπως παρουσιάστηκε στον ελληνικό Τύπο.

Αλλά και στη Θεσσαλονίκη αναφέρεται και εξηγεί ότι η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε στις 24 Φεβρουαρίου 1994 τη 19η Μαίου ως επέτειο της λεγόμενης γενοκτονίας των Ποντίων.

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί κάθε χρόνο το κέντρο των εκδηλώσεων κατά μία έννοια, γράφει η τουρκόφωνη ιστοσελίδα της Κομοτηνής. «Ο πρόεδρος των πανποντιακών ενώσεων, Γεώργιος Παρχαρίδης, πραγματοποίησε ομιλία για την δήθεν γενοκτονία» γράφει ο συντάκτης του κειμένου.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι « Γιορτές για την Ψευδο- Ποντιακή Γενοκτονία»

(SÖZDE “PONTUS SOYKIRIMI”NI KUTLADILAR)Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος