Σκοπιανός αστυνομικός προωθούσε ανήλικες σε πορνεία

Μάιος 28, 2010

Αξιωματικός της σκοπιανής αστυνομίας κατηγορείται, από την ερευνητική ομάδα του Ποινικού Δικαστηρίου των Σκοπίων, για οργάνωση εγκληματικής ομάδας και εξώθησης σε πορνεία ανήλικων κοριτσιών.

Πρόκειται για τον Σ. Ίλσο από το Βέλες, γράφει η εφημερίδα Βέτσερ, ο οποίος οργάνωσε εγκληματική ομάδα απαρτιζόμενη από έξι άτομα, με σκοπό την εξεύρεση ανηλίκων κοριτσιών και τον εξαναγκασμό τους στην πορνεία. Άλλες  …δραστηριότητες της οργάνωσης ήταν το λαθρεμπόριο, η παράνομη μεταφορά μεταναστών, η πληρωμένη εκτέλεση ‘έργων’ κ.α.

Η έρευνα που διεξήχθη για την εξαφάνιση δύο ανήλικων κοριτσιών 16 και 17 χρόνων πριν από ένα μήνα έφθασε στην εγκληματική ομάδα του αστυνομικού.

Τα κορίτσια είχαν απαχθεί από ταχί ‘μαϊμού’, το οποίο σταμάτησαν οι νεαρές προκειμένου να μεταβούν στα σπίτια τους. Αντί για τις οικίες τους μεταφέρθηκαν στο λημέρι της οργάνωσης και από εκεί στην πορνεία. Η ομάδα έβρισκε πελάτες που ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν αδρά για τα δύο κορίτσια.

Ο εντοπισμός τους έγινε όταν ένα μέλος της ομάδας επικοινώνησε με τον πατέρα του ενός κοριτσιού και του ζήτησε 20 χιλιάδες ευρώ για να παραλάβει την κόρη του.

Το τηλέφωνο το οποίο παρακολουθούνταν αποτέλεσε το νήμα του εντοπισμού τους.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος