Κοσσυφοπέδιο: «Ο απελευθερωτικός πόλεμος τελείωσε»







Μάιος 8, 2010



Σε συνέντευξή του ο αλβανικής καταγωγής υπουργός Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Μπαϊράμ Ρετζέπι, στο αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι των Σκοπίων έκανε σαφές ότι ο Απελευθερωτικός Πόλεμος των Αλβανών έχει τελειώσει.

«Ο απελευθερωτικός πόλεμος τελείωσε, τυχόν προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ των πολιτών του Κοσσυφοπεδίου και των Σκοπίων θα επιλυθούν με τα θεσμικά όργανα» είπε ο , Μπαϊράμ Ρετζέπι και χαρακτήρισε τους ένοπλους που παρουσιάστηκαν στα σύνορα με τα Σκόπια ως «ομάδες συμφερόντων».

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να παίξει παιχνίδια σε βάρος τους, γνωστοποίησε ακόμη ότι ένα άτομο από τις συγκρούσεις που έγιναν στην περιοχή του Μπλάτσε την περασμένη εβδομάδα τραυματίστηκε και συνελήφθη.

«Το Κοσσυφοπέδιο βρίσκεται υπό διεθνή έλεγχο και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν πρέπει να γίνουμε εξαγωγείς παράνομων ενεργειών ή να αφήνουμε ορισμένες ομάδες να ασκούν λαθρεμπόριο όπλων στην περιοχή. Έχουν ήδη συλληφθεί επτά άτομα στην υπόθεση αυτή, ο ένας μάλιστα ήταν πρώην κατάδικος», δήλωσε ο Ρετζέπι και τόνισε πως η κυβέρνησή του βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τις δυνάμεις KFOR για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος