Σκοπιανός Τύπος: Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διαδήλωση της Αθήνας


Μάιος 5, 2010

Αθήνα.
"Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε πυρκαγιά τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, την οποία προκάλεσαν οι συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις της ελληνικής πόλης, δήλωσε η πυροσβεστική αρχή", δημοσιεύει αργά το απόγευμα το εικονιζόμενο σκοπιανό πρακτορείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία στο κτίριο της τράπεζας κατά το χρόνο της φωτιάς υπήρχαν περίπου 20 άτομα.

Σε δύο διοικητικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, η Φορολογική Υπηρεσία και το κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών πετάχθηκαν βόμβες μολότοφ, τις οποίες είχαν φτιάξει οι διαδηλωτές.

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις περίπου 60 χιλιάδες άτομα έλαβαν μέρος στις διαδηλώσεις της Αθήνας κατά των περιοριστικών μέτρων για τη μείωση των δημόσιων δαπανών, προκειμένου να σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους οι διαδηλωτές ήταν πάνω από 25 χιλιάδες.

Οι έλληνες διαδηλωτές στην Αθήνα προσπάθησαν να προσβάλλουν το Κοινοβούλιο με πέτρες και βόμβες μολότοφ, στους οποίους η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «κλέφτες, κλέφτες» και προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Μασκοφόροι νεαροί φώναζαν «φονιάδες» και «φωτιά στο Κοινοβούλιο». Όλη η πλατεία Συντάγματος της Αθήνας ήταν συννεφιασμένη από τον καπνό των δακρυγόνων.



Ταραχές έγιναν και στη Θεσσαλονίκη, όπου περίπου 20.000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη. Ορισμένοι διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες των γύρω καταστημάτων.





Πρόκειται για την τρίτη κοινή απεργία των εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στη διάρκεια αυτού του έτους για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος