Ισραήλ: Δεν ‘έσπασε’ ο αποκλεισμός της Γάζας


Ιούνιος 5, 2010

Στρατιωτικές πηγές Tidedabka:

«Το Σάββατο το μεσημέρι (5 Ιουνίου), παίζοντας τελικά όπως η γάτα με το ποντίκι, μεταξύ του ισραηλινού πολεμικού πλοίου και της ιρλανδικής ενίσχυσης του πλοίου Rachel Corrie, οι ισραηλινές δυνάμεις καταδρομών επέδρασαν επί του σκάφους, αφού το ιρλανδικό σκάφος αρνήθηκε να αλλάξει πορεία,και οδηγήθηκε στο λιμάνι του Άσντοντ», γράφει το εβραϊκό ‘Ντέμπκαφάιλ’

Δεν σημειώθηκαν επεισόδια ή τραυματισμοί μεταξύ των κομάντος και των επιβαινόντων του πλοίου.

Από τις δέκα το πρωί έως τις δώδεκα, έγινε τέσσερις φορές έκκληση με μεγάφωνο, να αλλάξει πορεία το σκάφος. Την τέταρτη φορά ο στρατός ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να επιβιβαστεί στο πλοίο ώστε να αποτραπεί η προσέγγισή του στο λιμάνι της Γάζας.

Σύμφωνα με τις στρατιωτικές πηγές ‘Tidedabka’ οι πληροφορίες το Σάββατο το πρωί ήταν αντικρουόμενες, για το τι συμβαίνει στο πλοίο Ρέιτσελ Κόρι που έπλεε προς τη Γάζα.

Ορισμένες πηγές ανέφεραν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού πήραν τον έλεγχο του πλοίου, δεν υπήρχαν πληροφορίες αν αντιστάθηκαν οι επιβαίνοντες.

Άλλος ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος αρνήθηκε αυτές τις εκθέσεις.

Ενώ παλαιστινιακές πηγές, την ίδια χρονική περίοδο, υποστήριζαν ότι το πλοίο συνεχίζει την πορεία του στη Γάζα.

Άλλες πηγές μιλούσαν ότι το ισραηλινό ναυτικό παρακολουθούσε το πλοίο και σε κάποια στιγμή το περικύκλωσε και δεν το επέτρεψε να συνεχίσει. Και αυτές όμως ήταν λανθασμένες.

Την ώρα εκείνη ο αμερικανός Mike Hammer, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, δήλωσε ότι είναι αδύνατο να συνεχιστεί η ισραηλινή πολιορκία στη Γάζα. Υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν νέες ρυθμίσεις για τον αποκλεισμό της Γάζας. Ο ομιλητής συνέχισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται με πολλούς παράγοντες για να καθορίσουν ένα νέο καθεστώς καθώς τώρα η Ουάσιγκτον αντιμετωπίζει την περίπτωση του πλοίου Rachel Corrie, που οδηγείται στο λιμάνι του Ashdod, ώστε η βοήθεια να μεταφερθεί από το Ισραήλ στη Γάζα.







Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος