Αυξημένη η δυσαρέσκεια στην Ελλάδα για τους πολιτικούς


Ιούνιος 10, 2010

«Η δυσαρέσκεια και οι διαμαρτυρίες των πολιτών αποτελούν τις σοβαρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα και τα αισθήματα αυτά των πολιτών, καθημερινά, μεγεθύνονται. Οι λεκτικές επιθέσεις, εξάλλου, εναντίον της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα έχουν γίνει trendy», γράφει ο συντάκτης Niko Anagnosti στην Deutsche Welle στην αλβανική έκδοσή της.

Οι διαμαρτυρίες των Ελλήνων με κινητοποιήσεις και απεργίες, ως νόμιμη αντίδραση κατά του εξαναγκασμού τους να ακολουθήσουν τα κυβερνητικά μέτρα, οδηγεί στην εμβάθυνση της κρίσης και της αύξησης σε μεγάλο βαθμό της δυσαρέσκειάς τους προς τους πολιτικούς.

«Οφείλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα από τη βάση τους, είναι μια δύσκολη περίοδος για τους πολιτικούς» λέει ο δημοσιογράφος Τάσος Τσακίρογλου στην Deutsche Welle.

Τα οικονομικά σκάνδαλα καταρχήν και η ατιμωρησία των πολιτικών σε αντίθεση με τους απλούς πολίτες που δεν έχουν τα ειδικά προνόμιά τους, συγκαταλέγονται μεταξύ των κύριων λόγων που καθιστούν εκρηκτική την κατάσταση στην ελληνική κοινωνία και υπάρχει φόβος για λαϊκή εξέγερση. Πολλά μάλιστα ‘Web TV’, όπως γράφει το δημοσίευμα, έχουν υιοθετήσει το σύνθημα «κάψιμο του κοινοβουλίου».

Το αλβανικό κείμενο σκιαγραφεί τις κατηγορίες που δέχονται οι πολικοί όπως ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Πέτρος Δούκας, ο Γιάννης Παπαθανασίου κ.α. και όπως επισημαίνει η βουλευτής της δεξιάς Φωτεινή Πιπιλή « οι πολιτικοί θα κυκλοφορούμε με γυαλιά και μάσκες».

Ο Νίκο Αναγνόστι επισημαίνει για τις κατηγορίες που δέχεται ο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, Άκης Τσοχατζόπουλος, για ‘παράνομο πλουτισμό’.

Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση του.

Ο Θεμιστοκλής στην αρχαία Αθήνα τους ανεπιθύμητους πολίτες τους ανέγραφε σε κεραμική στήλη και τους έδιωχνε από την πόλη ως ανεπιθύμητους.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος