Κωνσταντινούπολη: Συνάντηση Γκρουέφσκι- Παπανδρέου




Ιούνιος 23, 2010

Μια σύντομη συνομιλία των δύο πρωθυπουργών των Σκοπίων και της Ελλάδας, Νίκολα Γκρουέφσκι και Γιώργου Παπανδρέου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Κωνσταντινούπολη, στη διάρκεια του γεύματος, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για τη συνεργασία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, αναφέρει η σκοπιανή τηλεόραση 'Αλφα ΤΒ'.

Στη συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκαν εκ νέου οι προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στη διαφορά των δύο χωρών, προκειμένου να ενταχθούν τα Σκόπια, στις Ευρω-ατλαντικές δομές.

Οι δύο πρωθυπουργοί, προηγουμένως, είχαν αναφερθεί επισήμως, στη σύνοδο κορυφής, στη συνολική διαδικασία για συνεργασία των χωρών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο έλληνας πρωθυπουργός έφθασε στην Κωνσταντινούπολη από τη Νέα Υόρκη, όπου συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, όπου μεταξύ των άλλων συζήτησαν τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα της διαφοράς με το όνομα.

Η προηγούμενη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών έγινε στις 17 του μήνα, στις Βρυξέλλες, και όπως ανακοινώθηκε έγινε στα πλαίσια της αύξησης της εμπιστοσύνης και κατανόησης των δύο πλευρών, δίχως κάποια ουσιαστική πρόοδο στην επίλυση της διαφοράς του ονόματος των Σκοπίων.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος