Αθάνατα, κακόμοιρα, Βαλκάνια…




Ιούνιος 22, 2010

«Το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς» λέει ο λαός μας.

‘Ξεφυλλίζοντας’, ηλεκτρονικά, το Βαλκανικό Τύπο, μέρα στη μέρα, εντοπίζω ολοένα και πιο συχνά, κείμενα που τονίζουν την κατάπτωση και τη κακομοιριά των Βαλκάνιων.

Ελλάδα

Η Ελλάδα κλαίγεται για τα χρέη που της δημιούργησαν τα ‘λαμόγια’, χρεωκοπία, ανεργία, μιζέρια παντού. Παρόλα αυτά οι ταβέρνες τίγκα, οι παραλίες τίγκα, τα ξενυχτάδικα τίγκα, τα καφέ τίγκα…

Σερβία

Πάμε στη Σερβία: "η πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης",  βοούν τα εθνικά μέσα ενημέρωσης. Ζητά φίλους και επενδυτές. Χρέος και οικονομία στην κορυφή του ενδιαφέροντος.

Αλβανία

Αλβανία: η ‘Μπαλκάν’ δημοσιεύει, σήμερα, τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΤΥ): Η Αλβανία είναι η φτωχότερη χώρα στην Ευρώπη!

«Σε μια κατάταξη στην οποία προέβη η ΕΣΤΥ η Αλβανία βρίσκεται πίσω από το Μαυροβούνιο, τη Σερβία, την πΓΔΜ και τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη...

Βουλγαρία & Ρουμανία

Βουλγαρία: διαβάζουμε στην ‘Τρουντ’ και στην ‘Ακτουάλνο’: Βούλγαροι και Ρουμάνοι οι πιο φτωχοί στην Ευρώπη..

Και εδώ επικαλείται η βουλγαρική εφημερίδα την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία:

«Το κατά κεφαλήν εισόδημα των Βουλγάρων είναι ένα προς επτά μεταξύ ενός κατοίκου του Λουξεμβούργου και ενός Βούλγαρου», γράφει η εφημερίδα.

Οι πιο φτωχές χώρες της Ευρώπης είναι η Βουλγαρία και η Ρουμανία με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα των κατοίκων.

και ευτυχώς ...Σκόπια…

Ευτυχώς, όμως, που έχουμε τον Γκρουέφσκι των Σκοπίων. Η χώρα του βρίσκεται σε τρομερή ανάπτυξη, όπως δηλώνουν τα προσκείμενα στο κυβερνών κόμμα μέσα ενημέρωσης, και ας έχει τη μεγαλύτερη ανεργία όλης της Ευρώπης, με 33% ανέργους!

Αθάνατα, κακόμοιρα, Βαλκάνια!

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος