Μοναστήρι: "περιμένουμε τη σιδηρ. σύνδεση με Θεσσαλονίκη"




Ιούνιος 22. 2010



Λίγοι θυμούνται αναφέρει η σκοπιανή τηλεόραση ‘Τέρα’ την τελευταία φορά που αναχώρησε από το Μοναστήρι (Μπίτολα) το τρένο για τη γειτονική Ελλάδα.

Εδώ και χρόνια ακούμε τους πολιτικούς ότι η γραμμή αυτή είναι σημαντική για το Μοναστήρι,αλλά οι κυβερνήσεις περνούν και δεν γίνεται τίποτε για την αποκατάσταση της γραμμής.

Πριν από αρκετούς μήνες οι εκπρόσωποι του σκοπιανού Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών είχαν συνάντηση στο Μοναστήρι με την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Η ανακατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής δεν είναι μόνον προς το συμφέρον του Δήμου του Μοναστηριού αλλά και για τους δήμους όλης της Πελαγονίας. Μας είχαν υποσχεθεί ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το 2013 και ακόμη δεν έχουν αρχίσει» δήλωσε ο δήμαρχος του Μοναστηριού, Βλαντιμίρ Ταλέσκι.

Ο σχεδιασμός της ανάπτυξης της περιοχής με την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής, που θα συνδέει το Μοναστήρι με την Ελλάδα θεωρείται ότι έπεσε ‘θύμα’ της διαφοράς για την ονομασία της χώρας με την Ελλάδα. Έτσι, τουλάχιστον, εξηγείται η καθυστέρηση του έργου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του Μοναστηριού, η σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει ουσιαστικά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με την νότια περιοχή των Σκοπίων, θα αναζωογονήσει και θα ωθήσει σε ανάπτυξη τη βιομηχανική ζώνη του Μοναστηριού.

«Η σιδηροδρομική συνδεση με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα δώσει μια δυνητική ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής με προσέλευση νέων επενδυτών στην βιομηχανική ζώνη ‘Ζαμπένι’. Πρέπει να επιμείνουμε στο έργο αυτό και είμαι βέβαιος ότι θα ολοκληρωθεί» τόνισε ο δήμαρχος του Μοναστηριού στην τηλεόραση ‘Τέρα’.

Και όπως τονίστηκε από το δημοσιογράφο, η ελληνική πλευρά έχει από χρόνια ολοκληρώσει το έργο και περιμένει τη σύνδεση από τους σκοπιανούς.





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος