Αλβανία: Κατέπλευσαν άλλα τρία τουρκικά πολεμικά πλοία στο Δυρράχιο




Ιούνιος 22, 2010

Δυρράχιο.

Τρία πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού κατέπλευσαν σήμερα στο λιμάνι του Δυρραχίου της Αλβανίας, ενώ στον Αυλώνα είναι άλλα δύο τουρκικά αγκυροβολημένα.

Ο επιτελάρχης των αλβανικών Ναυτικών Δυνάμεων, πλοίαρχος Ρολάντ Νάστο, δήλωσε ότι οι τουρκικές φρεγάτες βρίσκοναι υπό της ηγεσίας του Ισμαήλ Ταϊλάν.

Οι φρεγάτες TCG Γκιρεσούν με μήκος 138,6 μ. και η βοηθητική ΤΕΕ Ακάρ με 118 μέτρα μήκος, έχουν δέσει στις προβλήτες 5 και 6 του λιμανιού του Δυρραχίου ενώ βρίσκεται σε αναμονή η άφιξη της φρεγάτας ΤΕΕ Κεμάλ Ρέις που έχει 142 μέτρα μήκος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο λιμάνι της Αυλώνας βρίσκονται αγκυροβολημένες οι φρεγάτες Γκαζιαντέπ (138,6 μ.) και η Τουργκούτ  Ρέις (111 μ.)

Ο αρχηγός των ναυτικών δυνάμεων πλοίαρχος Νάστο πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Αλβανία των τουρκικών πλοίων, τα πληρώματα θα πραγματοποιήσουν σειρά κοινών πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

«Την Παρασκευή, τελευταία μέρα της παραμονής τους, θα πραγματοποιηθεί κοινή άσκηση στο πέλαγος», αποκάλυψε ο Νάστο και πρόσθεσε ότι και μια, ακόμη, άσκηση θα λάβει χώρα με το τουρκικό πλοίο Κεμάλ Ρέις.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος