Σαμπάχ: Ποια ήταν η ανθρωπιστική βοήθεια της Τουρκίας





Ιούνιος 1, 2010

Μετά την αιματηρή επίθεση του Ισραήλ στο τουρκικό πλοίο και την οδήγησή του στο ισραηλινό λιμάνι του Άσντοντ, οι ισραηλινοί ερεύνησαν το φορτίο που θα παρέχονταν ως βοήθεια στους εγκλωβισμένους της Γάζας.

Πρόκειται, όπως διαπιστώθηκε, για έξι τόνους υλικών που προορίζονταν για την ανακούφιση των αποκλεισμένων . Οι ισραηλινοί στρατιώτες κατέγραψαν ποσότητες δομικών υλικών, τσιμέντων, σιδηρομεταλλευμάτων καθώς και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Βρέθηκαν, επίσης, ποσότητες φρούτων, αυγά και κατεψυγμένα τρόφιμα, φορτωμένα σε φορτηγά. Επίσης υπήρχε ρουχισμός, μικρές ποσότητες πετρελαίου και φαρμάκων.

Για αυτά τα υλικά, που προορίζονταν για ανθρωπιστική βοήθεια προς τους αποκλεισμένους κατοίκους της Γάζας, έχασαν τη ζωή τους οι Τούρκοι που τα συνόδευαν, σημειώνει η τουρκική εφημερίδα’Sampah’.

Τα οικοδομικά υλικά ήταν για να ανακατασκευάσουν σπίτια τα οποία έπαθαν σοβαρές ζημιές από επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας και τα φαρμακευτικά υλικά με τον ανάλογο εξοπλισμό συσκευών ακτίνων χί, ήταν για την περίθαλψη των κατοίκων της Γάζας. Όλα αυτά κατασχέθηκαν από τους ισραηλινούς στρατιώτες, επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος