Σκοπιανή Τηλεόραση: «Οι Βρυξέλλες είναι δικηγόρος των ελληνικών συμφερόντων;»


Ιούνιος 12, 2010

«Η πΓΔΜ έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, αλλά θα αρχίσουν αυτές, μόλις επιλυθεί η διαφορά με την Ελλάδα»

Το παραπάνω κείμενο, αναφέρει η σκοπιανή τηλεόραση Σίτελ, αναμένεται να αναγνωστεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών κρατών θα είναι και πάλι ταυτισμένοι με το ελληνικό βέτο και με την ήδη γνωστή διατύπωση για τον αποκλεισμό των Σκοπίων από τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, σημειώνει η αναφερόμενη παραπάνω τηλεόραση.


«Έτσι, οι ευρωπαίοι ηγέτες και οι βουλευτές των χωρών της Ένωσης επισήμως θα παίξουν το ρόλο του προστάτη της Ελλάδας και όχι των ευρωπαϊκών συμφερόντων», σχολίασαν (ανώνυμοι) διπλωμάτες στις Βρυξέλλες.

Εν τω μεταξύ η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί με πιέσεις να βρει έναν τρόπο ώστε να κλείσει το ζήτημα. «Η πίεση είναι τεράστια» παραδέχτηκε, χθες, ο Μιλοσόσκι.

Στο σκοπιανό δημοσίευμα σημειώνεται ότι η ελληνική πρόταση για την ονομασία της πΓΔΜ, όπως ειπώθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα,  προωθείται και από τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης.

Εξάλλου και το σοσιαλιστικό κόμμα των Σκοπίων, τη λύση αυτή, - της ελληνικής πρότασης- δεν την απέρριψε ποτέ δημοσίως, και αυτό μπορεί να θεωρηθεί ότι το SDSM τη θεωρεί ως αποδεκτή λύση.

Το ‘χαρτί’ αυτό θα είναι και ένα μεγάλο ζήτημα στην προεκλογική περίοδο, που όπως ειπώθηκε από τον Τσερβενκόφσκι στο βίντεο που παρουσίασε το αναφερόμενο κανάλι, οι εκλογές στα Σκόπια μπορεί να διεξαχθούν το προσεχές φθινόπωρο.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος