‘Alsat’: Πιθανότητα πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα;


Ιούλιος 12, 2010

Τριγμούς στη κυβέρνηση της Ελλάδας, μετά την έγκριση της μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, διαπιστώνει η τηλεόραση Alsat TV (στα σκοπιανά).

Αμέσως μετά την ψήφιση του συνταξιοδοτικού-ασφαλιστικού νομοσχεδίου, διαπιστώνεται ότι υπάρχει κρίση στην κυβέρνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Γεωργίου Παπανδρέου, αφού ‘βράζει’ η σοσιαλιστική πτέρυγα της κυβερνώσας παράταξης, όπως άλλωστε δημοσιεύεται και στην αθηναϊκή εφημερίδα ‘Απογευματινή’ που γράφει πηχυαία για διάλυση του ΠΑΣΟΚ.

«Στο ίδιο χρονικό διάστημα, που βυθίζεται η αγορά και οι τιμές ανεβαίνουν, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ, το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει νέους φόρους», γράφει η εφημερίδα και σημειώνει ότι η Ελλάδα πιθανόν να αντιμετωπίσει πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές το Νοέμβριο, συγχρόνως με τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η εφημερίδα ‘Ελευθεροτυπία’, εξάλλου –γράφει το δημοσίευμα- υποστηρίζει εκ νέου, ότι ένα μέρος των υπουργών, ήταν αντίθετο με το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος στη χώρα.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, η επιχειρηματολογία για τις πρόωρες εκλογές, βασίζεται στη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το δάνειο των 110 δις ευρώ.

Αν και από κυβερνητικά στελέχη απορρίπτεται αυτή η εκδοχή, των πρόωρων εκλογών, η ‘Ελευθεροτυπία’ σημειώνει ότι είναι αβέβαιη η οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος