Βουλγαρία: Επίσημη επίσκεψη, σήμερα, Παλαιστίνιου Προέδρου




Ιούλιος 13, 2010

Μετά από πρόσκληση του προέδρου Γκεόργκι Παρβάνοφ, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία στις 13 και 14 Ιουλίου 2010.

Οι δύο πρόεδροι, όπως αναφέρουν βουλγαρικές πηγές, θα συνεχίσουν τον πολιτικό διάλογο σε ανώτατο επίπεδο, αυτόν τον οποίο είχαν ξεκινήσει από την πρώτη επίσημη του Μαχμούντ Αμπάς στη Βουλγαρία το 2007 και την επίσκεψη του επικεφαλής του βουλγαρικού κράτους στην Ραμάλλα το 2008.

Στη διάρκεια των συναντήσεων θα επανεξετασθούν οι διμερείς σχέσεις υπό το φως της ένταξης της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δύο πρόεδροι θα συζητήσουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, την ειρηνευτική διαδικασία που ακολουθείται καθώς και θέματα διεθνούς επικαιρότητας.

Στην ημερήσια διάταξη του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς προβλέπονται συζητήσεις μεταξύ των δύο επισήμων αντιπροσώπων, υπό την προεδρία των δύο προέδρων.

Ο πρόεδρος Αμπάς θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ. Η πρόεδρος της βουλγαρικής εθνοσυνέλευσης θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του παλαιστινιακού αρχηγού.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Ριάντ Αλ Μαλίκη, τον υπουργό Εργασίας Αχμάντ Μαντζντααλαγιανί, τον επίσημο εκπρόσωπο της Παλαιστινιακής Αρχής, Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα και άλλοι.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος